Napeto na košarkaškim terenima

Košem razlike Sveučilište u Splitu nadigralo je suparnice iz Osijeka u polufinalnoj utakmci za košarkašice. Split je furiozno odigrao prvu četvrtinu, pa se Osijek vraćao u drugoj da bi zadnje dvije četvrtine pružile 'infarktnu' utakmicu sa nekoliko preokreta u kojima su se na kraju bolje snašle Splićanke te zasluženo slavile rezultatom 59:57. 

Druga polufinalna utakmica bila je u znaku prošlogošinjih državnih i europskih prvakinja. Uvjerljivom razlikom od 70 koševa Sveučilište u Zagrebu slavilo je protiv Sveučilišta u Rijeci i time potvrdilo naslov favoritkinja natjecanja u ženskoj košarci.

U muškoj konkurenciji također su se susreli stari UniSport znalci i rivali pa je tako u košarkaškom klasiku između naša najveća dva sveučilišta, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu, više sreće imao Split, kojega će u finalu dočekati Veleučilište VERN' nakon ostvarene pobjede nad Sveučilištem u Zadru 72:59

Sutra ćemo gledati zanimljiva finala kojima će pobjednik, osim ostvarivanja titule pobjednika,  izboriti nastup na Europskim sveučilišnim igrama u potugalskoj Coimbri.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave