Uzbudljiv rukometni dan na UniSport Finalsima

Nakon završenog prvog dana Unisport Finalsa rukomet je pokazao zašto je jedan od najpopularnijih ekipnih sportova u Hrvatskoj. Odigrale su se četiri zanimljive utakmice u kojima su snage odmjerile ekipe Osijeka, Splita, Rijeke, Zagreba i VERN-a.

Osnovna škola u Svetom Filipu i Jakovu spremno je čekala 13 sati i početak prve utakmice. Probijanje leda odradile su cure i to ekipe Rijeke i Zagreba. Nakon prvog poluvremena rezultat je iznosio 19:13 za Riječanke, koje su i u konačnici odnijele pobjedu i to s razlikom od 8 golova te je rezultat bio 35:27. Najviše pogodaka, njih šest, postigle su Dejana Milosavljević za Rijeku i Anamarija Galić za Zagreb.

Drugu, izrazito napetu utakmicu odigrale su Splićanke i Osječanke koje su pokazale veliku borbenost i želju za pobjedom. Nakon prvog poluvremena ekipa Sveučilišta u Splitu vodila je 17:14 no Osijek je u drugom poluvremenu uspio nadoknaditi tu razliku te je nakon odigrane utakmice rezultat bio izjednačen, 28:28. Krenuli su penali u kojima su igračice Splita promašile prva dva penala, ali su istu grešku ponovile i Osječanke u druga dva. U konačnici rezultat je bio 30:32 u korist Sveučilišta u Splitu. Spomenimo i da su najviše pogodaka ostvarile Ivona Guskić i Renata Kežić s po 7 pogodaka.  

Na parket dvorane u 17 sati stigli su dečki, i to igrači Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta VERN. I jedna i druga ekipa su bile izrazito motivirane, no VERN je vodstvo na poluvremenu (10:13) u nastavku nastavljao povećavati te je u konačnici semafor pokazivao 21:33. Velika je to pobjeda VERN-a na krilima sjajnog Filipa Vučelića koji je zabio čak 11 golova.

Zadnju utakmicu odigrali su rukometaši Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, a okršaj sjevera i juga završio je u korist glavnoga grada. Splićani su imali prednost od jednog gola na kraju prvoga poluvremena (11:12), no ona se istopila sve do konačnog rezultata 25:21 za rukometaše Zagreba. Najbolji strijelac bio je Luka Vinković iz pobjedničke ekipe, s 10 zabijenih golova.

Bio je ovo zanimljiv rukometni dan, a sutra su na rasporedu borba za 3. mjesto te veliko finale u kojemu nam ostaje za vidjeti koja ekipa igra najbolji rukomet. Žensko finale između Rijeke i Splita na rasporedu je u 17 sati, a muško između VERN-a i Zagreba odmah poslije, u 19 sati u OŠ „Sv. Filip i Jakov“.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave