Kvalifikacije za Futsal Ligu skupine Sjever

Kvalifikacije za popunu UniSport Futsal Lige u skupini SJEVER počele su danas sa tri utakmice u kojima je bilo dosta iznenađujućih rezultata.

Inače,u skupini SJEVER pet ekipa pokušava dostići neku od prvih tri pozicija koja jamči nastavak natjecanja i nakon ove grupne faze. Prvoplasirana ekipa iz skupine odmah stječe pravo nastupa u Ligi dok će 2. plasirana i 3. plasirana ekipa pokušati kroz dodatne kvalifikacije izboriti to pravo. U skupini SJEVER se natječe 5 ekipa (VERN, Zagrebačka škole ekonomije i managementa, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever te Sveučilište u Rijeci). Nakon dvije sezone izbivanja ekipa Sveučilišta u Rijeci se vratila u natjecanje što nas posebno veseli jer će nam obogatiti natjecanje.

Prva je odigrana utakmica između ZŠEM-a i TVZ-a, očekivalo se da će ekipa ZŠEM-a koja ima iskustva nastupa u Ligi te ih se smatralo "starosjediocima" lako riješiti utakmicu u svoju korist. Sve je izgledalo da će to i biti tako jer su ZŠEM-ovci nakon završenog 1.poluvremena vodili 2:0. Dobro su se branili i TVZ nikako nije nalazi put do gola. U 2.poluvremenu sve je išlo prema planu ekipe ZŠEM-a do 22. minute kada Mezak smanjuje na 2:1, u 24. minuti je već bilo 2:2 i to ponovo preko Mezaka. Na kraju je u 24.minuti za potpuni preokret zabio Bruno Ešegović. 

Druga utakmica dana (Rijeka - ZŠEM) je bila šansa za ZŠEM da se vrati u igru. Opet je sve krenulo po njihovom planu te su poveli sa 0:1 (Markić) no nakon toga potpuni preokret i Riječani do kraja poluvremena vode sa 3:2. U 2.poluvremenu Riječani povećavaju do 6:2 i ZŠEM pred kraj utakmice samo ublažava rezultat na završnih 6 : 4. Izgleda da se ekipa iz Rijeke dobro odmorila u ove dvije godine kada ih nije bilo i žele pokazati da se i u Rijeci igra dobar futsal. Sutra u utakmicama sa Varaždincima i VERN-om moraju potvrditi vrijednost. 

U trećoj utakmici dana između TVZ-a i Sveučilišta Sjever (Varaždin) TVZ je u potpunosti nadigrao Varaždince sa 8 : 1. Sjevernjaci niti u jednom trenutku nisu pružili dostojan otpor. "Tehničari" su odradili kvalitetan trening i nastavili sa dobrim rezultatima te su nakon tri odigrane utakmice u skupini prvoplasirana ekipa.

 

Sutradan su odigrane još tri utakmice (srijeda 7.12.2016.).

1.utakmica: Sveučilište Sjever - Sveučilište u Rijeci 3:12

2.utakmica: ZŠEM - VERN 2:5

3.utakmica (12:00): VERN - Sveučilište u Rijeci 2:1

Vidjeli smo smo još dvije dobre i zanimljive utakmice dok je ona između Rijeke i Varaždina bila u potpunosti izvjesna. Varaždinci trebaju potpuni zaokret ukoliko žele biti dio ovog društva u sljedećim sezonama. ZŠEM je izgubio i treću utakmicu u isto toliko odigranih te više nisu kvalitetni kao prošlih godina. Riječani i VERN su nam pružili utakmicu punu natjecateljskog naboja i nekompletna ekipa VERN-a jedva je svladala dobru ekipu iz Rijeke.

Poredak nakon šest odigranih utakmica:

1.TVZ 6 bodova

2.VERN 6 bodova

3.Sveučilište u Rijeci 6 bodova

4.ZŠEM 0 bodova

5. Sveučilište Sjever 0 bodova

Nakon zadnje četiri utakmice koje će se odigrati 19.12.2016. u Varaždinu biti će poznato koja ekipa stječe direktno pravo nastupa u UniSport Ligi te koje će dvije ekipe svoje mjesto pokušati izboriti kroz dodatne kvalifikacije.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave