UniSport Finals 2016 - sportsko predstavljanje postalo je pitanje časti


Ovogodišnje izdanje UniSport Finalsa bit će generalna proba za Europske sveučilišne igre u organizacijskom smislu, a okupit će gotovo tisuću sportaša sa 16 hrvatskih visokoškolskih institucija koji će se natjecati u osam sportova. Na Finalsima, koji su ove godine rekordni po broju natjecatelja i visokoškolskih institucija, nastupat će predstavnici svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli, Zadru, kao i sportaši sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN', Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Karlovcu, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru,  te prvi put Veleučilišta u Šibeniku. Tri dana, od 19. do 22. svibnja, u Poreču će se sportaši natjecati u futsalu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, stolnom tenisu, tenisu i šahu. Natjecanje u košarci 3 x 3 i badmintonu ove će se godine održati u sklopu Studentskog dana sporta u Zagrebu.

„Sve što vodi prema ovogodišnjim UniSport Finalsima dokaz je da je HASS-a dobro procijenio kako će velik sportski događaj poput Europskih sveučilišnih igara pomoći potpunom etabliranju i pozicioniranju studentskog sporta u Hrvatskoj. Dokaz za to je najveći broj kvalifikacijskih natjecanja koja vode na Finalse. Najkvalitetnija natjecanja za Finalse  upravo su ove godine, a u sportovima koji nemaju kvalifikacija zabilježeno je  najviše prijava dosad, što ide u prilog toj tezi. Sportsko predstavljanje svoje visokoškolske institucije postalo je pitanje časti, a to pomaže studentima u identifikaciji s njome. Sveučilišni sport stvara pozitivna sportska rivalstava, što dovodi do etabliranja naših visokoškolskih učilišta kao suvremenih i naprednih europskih institucija. Sve u svemu, u Poreču nas očekuju top-utakmice i vrhunska zabava, odnosno sve ono što sport i jest“ – rekao je sportski direktor Hrvatskoga akademskoga sportskog saveza Ronald Štrumberger. 

Osim organizacijske UniSport Finalsi su i sportska priprema za nadolazeće Igre jer će na njima reprezentativci hrvatskih učilišta brusiti svoju sportsku formu, kako bi u srpnju zasjali pred domaćom publikom. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave