Međunarodni studentski futsal turnir "Osijek 2016"

Međunarodni studentski futsal turnir “Osijek 2016.” četvrti je po redu, nakon jedne godine stanke. Ovaj je turnir zamišljen kao mjesto okupljanja studenata sportaša iz Hvatske i zemalja regije.U prijašnjim”izdanjima” ovoga turnira imali smo prilike ugostiti sportaše iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, uz dakako, sudjelovanje domaćih ekipa. Nažalost, uslijed financijske krize u Europi, sve ove gostujuće ekipe morale su otkazivati svoja sudjelovanja na turniru.”Osijek 2016.” Uspio je vratiti međunarodni karakter ugostivši ekipu TIMS-a iz Novog sada (Fakultet za sport I turizam). Organizator, Studentski sportski savez Sveučilišta u Osijeku procijenio je kako je turnir s tri ekipe, obzirom da je riječ o jednodnevnom događaju, u ovome trenutku optimum. Tako su uz domaćina, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, na turniru nastupili već spomenuti TIMS I Veleučilište u Vukovaru. Turnir se odigrao u NŠD “Jug”, prema principu “svako sa svakim”.

U prvom susretu, snage su odmjerili Osijek i Vukovar, inače obje ekipe sudionice državne, UNISPORT futsal lige za studente. U tvrdoj i dinamičnoj utakmici izjednačenih protivnika, pobjedu je odnio domaćin pogotkom u doslovno zadnjim sekundama utakmice, nakon pogreške igrača Vukovara. Konačni rezultat od 3:2 tu izjednačenost i sugerira.

Drugu utakmicu odigrao je domaćin protiv gosta iz Novog sada. Nije trebalo dugo da sportski znalci u redovima Timsa zapaze jedno poznato lice. Riječ je o Milanu Jovanoviću, srbijanskom reprezentativcu, koji je u bogatoj karijeri nastupao za velikane kao što su Liverpool, Anderlecht, Shaktar…Domaćin se protiv Timsa nije “otvorio” prema zamislima, pa je već na početku gubio 0:1 i 1:3. Do poluvremena je zaostatak smanjen na 2:3, a onda je drugo poluvrijeme Osijek dobio sa 4:1 i time završio utakmicu protiv nezgodnog suparnika, ali i osvojivši turnir sa obje pobjede.

Posljednju su utakmicu turnira odigrali TIMS i Vukovar. Vukovar je nakon izjednačenog prvog dijela, furiozno završio drugi dio i sa 6:2 pobjedio TIMS. Valja napomenuti kako je ovako visokom porazu svakako I razlog umor igrača TIMS-a.

Konačni poredak turnira:

1. OSIJEK

2.VUKOVAR

3.NOVI SAD

Nakon muških kolega, na teren su izašle futsal igračice osječkog sveučilišta koje su međusobno odigrale utakmicu kao dio svojih priprema za nastup na državnoj završnici.

Ovaj je turnir zadovoljio i sportski aspekt, i onaj aspekt toliko željene suradnje na području studentskog sporta sa drugim visokoškolskim ustanovama. Da je tomu tako, potvrđuju već najavljeni uzvratni pozivi iz grdova Vukovara I Novog sada.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave