Započele prijave za ESI Zagreb - Rijeka 2016

Od 1. prosinca 2015. otvorene su prijave za nastup na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016!  Prve prijave već stižu stoga organizatori ESI 2016 pozivaju sve studente da se na vrijeme prijave na najveću sportsku manifestaciju u Hrvatskoj iduće godine.

Prijave se mogu obaviti putem Interneta kroz sustav registracije na mrežnim stranicama Europske sveučilišne sportske organizacije – EUSA (http://eug2016.registrations.eusa.eu/). Prvi rok zaprimanja prijava za nastup na najvećem europskom događaju iz područja sveučilišnog sporta je 15. siječanj 2016. godine, a ekipe za nastup mogu prijaviti predstavnici 45 nacionalnih saveza sveučilišnog sporta, odnosno članica EUSA-e.

Hrvatske predstavnike, sukladno ostvarenom pravu nastupa (http://eug2016.com/hr/ove-hrvatske-ekipe-imaju-pravo-nastupa-na-esi2016/) za nastup na Igrama prijavljuje Hrvatski akademski sportski savez. Ukoliko je za nastup na Igrama zainteresirana zemlja koja nije članica EUSA-e, kako bi ostvarila pravo nastupa prethodno je obvezna izravno se javiti uredu EUSA-e (www.eusa.eu).

Ovo je treće izdanje Europskih sveučilišnih igara, koje se održavaju svake dvije godine, a od 12. do 25. srpnja 2016. njihov će domaćin biti hrvatski gradovi Zagreb i Rijeka. Po broju sportova i organizacijskim dosezima, ovo će biti najveće Igre do sada održane sa preko 5 tisuća natjecatelja iz 45 zemalja, a u organizaciji cijeloga događaja pomagati će preko 2 tisuće volontera.

Na Igrama će se natjecanja održavati u 21 sportu  – badminton, bridž, futsal, golf, judo, karate, košarka, košarka 3×3, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje i para plivanje, ragbi 7, rukomet, šah, sportsko penjanje, stolni tenis i para stolni tenis, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. Važno je istaknuti kako će ovo biti prve Europske sveučilišne igre na kojima će se natjecati i studenti s invaliditetom.

 

Raspored održavanja sportova pogledajte ovdje: http://eug2016.com/hr/neka-igre-pocnu/#table
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave