Rijeka i Opatija domaćini Europskog prvenstva u taekwondou

Gradovi Rijeka i Opatija od 10. do 13. studenog  2015. bit će domaćini Europskog sveučilišnog prvenstva u taekwondou. Kroz tri dana održavanja natjecanja, više od 130 natjecatelja sa 46 sveučilišta iz 16 europskih zemalja, u šesnaest će se kategorija nadmetati za titulu najboljeg na starom kontinentu.

Ceremonija otvaranja Prvenstva upriličit će se u prostorijama opatijskog hotela Ambasador 11. studenog u večernjim satima, dok će se natjecanja održavati u atletskoj dvorani Kantrida u Rijeci. Svi će natjecatelji biti smješteni širom Opatije, gdje će se svake večeri održavati i prigodan društveni program.

Suorganizatori Prvenstva su gradovi Opatija i Rijeka, Primorsko-goranska županija, Sveučilište u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Hrvatski akademski sportski savez te Riječki sveučilišni sportski savez, dok tehničku podršku pruža tvrtka Pride.

Nakon u srpnju održanog Europskog sveučilišnog nogometnog prvenstva u Osijeku, ovo je drugo prvenstvo kojemu je Hrvatska domaćin ove godine, a sve zajedno čini dobru pripremu za Europske sveučilišne igre koje će se sljedeće godine održati u Zagrebu i Rijeci.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave