Splićani europski sveučilišni prvaci u košarci 3x3

Reprezentacija Sveučilišta u Splitu briljirala je na Europskom sveučilišnom prvenstvu u košarci 3x3 te se okitila titulom europskoga vice-prvaka. Ovo je druga uzastopna medalja Splićana, koji su sada u Kragujevcu branili europsko zlato iz 2013. godine. Ekipa u sastavu Šipić, Petrašić, Radoš i Rašetina, otpočetka je slovila za jednog od favorita turnira, a to je dokazala neprekinutim nizom pobjeda nad respektabilnim protivnicima u svim utakmicama do finala. Nažalost, u finalu je domaća ekipa Sveučilišta u Kragujevcu naprosto bila sretnija te je slavila pobijedivši rezultatom 14:8. Ipak, dodatan sjaj europskom srebru daje i zlato Ivana Rašetine koji je na istom turniru osvojio prvo mjesto u natjecanju u tricama.

U prvoj su utakmici Splićani savladali rumunjsko Sveučilište Pitešti s uvjerljivih 19:9, da bi u drugoj s opet visokim rezultatom od 15:6 pobijedili izraelski Institut tehnologije. Predstavnici Sveučilišta u Beogradu pružili su nešto snažniji otpor, no, nedovoljan za pobjedu pa su Splićani preko njih prošli s 16:12. Nakon pobjede nad bugarskim sveučilištem Angel Konchev, susreli su se s još jednim predstavnicima iz Srbije – Sveučilištem u Nišu – koji je poražen 21:15. U četvrtfinalu su porazili Novosađane da bi se u polufinalu opet susreli s Beograđanima te ih ponovno pobijedili i plasirali se u finale.

Inače, ova je medalja time veća jer je domaćin idućeg Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 3x3, upravo Grad pod Marjanom, što će našim predstavnicima nesumnjivo biti ogromna motivacija za ponavljanje ovoga uspjeha i osvajanja još jedne uzastopne medalje 2017. godine, a možda i povratka europske krune u Split.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave