Posljednje utakmice u muškim skupinama trećeg dana EUFC-a

Jučer su odigrane posljednje utakmice u muškim skupinama. Time su određene ekipe koje će se nakon dana odmora natjecati u nedjeljnom četvrtfinalu.

Skupina A u četvrfinale šalje Sveučilište Juraja Strossmayera u Osijeku i Sveučilište Jyväskylä. Finci su se uspjeli kvalificirati u idući krug pobjedivši osječku ekipu s rezultatom 0:2. Budući da su već ranije osigurali ulazak u drugi krug, Osječani su iskoristili priliku za iskušavanje novih taktika i igrača. Sveučilište tehnologije Gdańsk i Sveučilište Stirling odigrali su neriješeno (1:1) i time zauzeli posljednja dva mjesta u skupini. Sveučilište Franche-Comte izgubilo je utakmicu protiv Sveučilišta Minho s rezultatom 0:1. Unatoč porazu, Francuzi su se zajedno s Portugalcima uspjeli kvalificirati u četvrtfinale. S druge strane, Savezno sveučilište Ural pobijedilo je Sveučilište Oslo (1:4) uz dvije ozbiljnije ozljede igrača. No, ova im je pobjeda osigurala tek treće mjesto B skupini. Posljednja utakmica u skupini C potvrdila je dominaciju Turske. Sveučilište Pamukkale pobijedilo je ekipu sa Sveučilišta Almeria s rezultatom 0:1. Time su Španjolce izgurali na posljednje mjesto u skupini te su se zajedno sa Sveučilištem Constantin Branc kvalificirali u četvrtfinale. Rusi su pokazali nadmoć i u posljednjoj utakmici skupine D. Iako je Državno sveučilište Kuban pobijedilo Sveučilište Bochum (3:0), Njemci su s drugim mjestom u skupini uspjeli osigurati ulazak u četvrtfinale. Posljednje mjesto u skupini pripalo je Sveučilištu Abo Akademi.

U ženskom dijelu natjecanja odigrane su tri nove utakmice. Pobjednice dana zasigurno su bile nogometašice sa Sveučilišta Wurzburg. Njemice su sa rezultatom 5:0 pobijedile Sveučilište Juraja Strossmayera u Osijeku i time ostavile Osječanke s dva uzastopna poraza. Sveučilište Song og Fjordane je u dinamičnoj utakmici ostvarilo važnu pobjedu nad Saveznim sveučilištem Ural (1:2). Portugalke sa Sveučilišta Porto lako su svladale Sveučilište Wurzburg s rezultatom 4:1.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave