Lončarek sedma na 100m s preponama, Erent dvadeset i treći

Hrvatska je ostvarila još jedan izniman uspjeh na 28. Ljetnoj univerzijadi koja se upravo održava u južnokorejskom gradu Gwangjuu. U disciplini 100m s preponama, Lijepu našu predstvljala je studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lončarek, koja je nakon teških kvalifikacija, plasiravši se u finale i osvojivši sedmo mjesto postigla odličan rezultat - kako za sebe, tako i za hrvatsku atletiku. Iza sebe s vremenom 13.37 je ostavila Australku Abbie Taddeo (13.42), dok su se na čelo plasirale Jamajčanka Danielle Williams (12.78), Ruskinja Nina Morozova (12.83) te Australka Michelle Jenneke (12.94).

Dan ranije, Lijepu našu je u disciplini hodanje na 20km predstavljao student zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, dvadeset-četverogodišnji Bruno Erent, koji je utrku završio zauzevši 23. mjesto ostvarivši vrijeme 1:41:55. Prvoplasiran je bio predstavnik Australije Bird-Smith Dane s vremenom  1:21:30.

Oba ova nastupa predstavljaju uspjehe hrvatske atletike i naše delegacije u Gwangjuu te će našim mladim predstavnicima svakao značiti kao izrazito iskustvo s ovako velikog sportskog natjecanja - drugog najvećeg nakon Olimpijskih igara.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave