Prva medalja za Hrvatsku - Bekić srebrna, Šikić nadomak postolja

Uzbudljiva završnica pojedinačnog judo turnira danas je Hrvatskoj donijela i prvo odličje do kojega nas je u kategoriji -57kg dovela judašica Andrea Bekić nakon teške borbe protiv Mongolke Sumiye Dorjsuren. Bekić je pokazala premoć u tijeku čitavoga turnira, koji se danas održavao u južnokorejskom gradu Gwangjuu povodom 28. Ljetne univerzijade.

Šesnaestinu finala prošla je ipponom nad predstavnicom Kineskog Taipeia, Hsin-Yun Lee, a prednošću od tri shida nadvladala je Kineskinju Xiangdong LI u osmini finala. Waza-ariem u četvrtfinalu slavila je nad Talijankom Valentinom Giorgis, da bi se u finale plasirala u borbi protiv Kubanke Anailys Dorvingy. Nakon napornog dana, Mongolka Sumiya bila je jednostavno presnažna te je zasluženo slavila, što je našoj Andrei donijelo srebrnu medalju te ujedno prvu hrvatsku medalju na ovogodišnjoj Ljetnoj univerzijadi.

U kategoriji -52kg danas se natjecala i Tena Šikić, čiji je put do borbe za brončanu medalju započeo ipponom postignutim nad Francuskinjom Aureliom Issoumaila. U osmini finala slavila je nad Njemicom Nieke Nordmeyer, a svoj prvi poraz doživjela je u četvrtfinalu od Ruskinje Anne Dmitrieve, nakon čega je pristupila repechageu. Slavivši u objema borbama repechagea i to ipponima nad predstavnicom Mađarske, Bernadett Keliger i predstavnicom Belgije, Nicom Antonis, Šikić je u borbi za broncu poražena od strane Ukrajinke Tetiane Levytske te je nastup završila na petom mjestu.

Podsjećamo, naše druge dvije predstavnice u judu bile su Brigita Matić, koja je zauzela također peto mjesto u kategoriji -78kg te Ana Kokeza koja je poražena u drugoj borbi repechagea.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave