Dobre vijesti iz Gwangjua – Korosteljevu priznat element!

Nakon jednodnevnog čekanja na odluku sudaca, odlučeno je kako se hrvatskom gimnastičaru Andreju Korosteljevu priznaje novi element na parteru, kojega je izveo na jučerašnjem nastupu na 28. Ljetnoj univerzijadi u Gwangjuu. Andrej je element izveo na glavnome treningu, po čemu se pristupilo stručnoj analizi, čiji je zaključak kako se element priznaje kako potpuno novi u svijetu gimnastike. Ipak, s obzirom na to kako ga na jučerašnjem nastupu nije korektno izveo te zbog toga propustio plasman u finale, isti još neće nositi Korosteljevo ime.

U razgovoru sa Stevom Butcherom, predsjednikom muškog tehničkog odbora svjetske gimnastike i prvim čovjekom na Univerzijadi u Gwangjuu zaduženim za gimnastiku, doznalo se kako Korosteljev ima priliku već na idućem velikom natjecanju korektno izvesti element te tako zaslužiti da isti nosi njegovo ime, što znači kako je na Univerzijadi odrađeno barem tri četvrtine posla.

Naravno, s obzirom na to kako se radi o sasvim novom elementu, koji je takvim priznat, pojavio se strah može li ga netko „ukrasti“ na način da ga prije idućeg velikog Korostevljevog natjecanja korektno izvede, na što je Butcher rekao kako nema mjesta brizi jer je on zasigurno prvi na listi čekanja za ime, s obzirom na to kako je element produkt njegovoga i rada trenera Saše Solara.

Prvo iduće veliko natjecanje jest SK u Osijeku, što predstavlja dodatnu motivaciju, jer mladi Andrej ima priliku u svom rodnom gradu ući u gimnastičku povijest i postati treći Hrvat nakon Tine Erceg i Marija Možnika po kojemu jedan novi gimnastički element nosi ime.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave