Zagrepčani dominirali u muškoj odbojci na pijesku

Ivan Đorđević sa Sveučilišta iz Zagreba rekao je kako je ovo sport za sve, zbog pozitivne atmosfere koja dolazi s morem, suncem i dinamičnosti zbog koje nikada nije dosadno

U prvom danu turnira odbojke na pijesku dominirali su igrači zagrebačkog sveučilišta.  Filip Silić i Ivan Đorđević već se godinama bave ovim sportom, a nakon ovog sudjelovat će i na Major Series turniru u Poreču. Zagrepčani su odigrali utakmicu s Tehničkim veleučilištem iz Zagreba i uvjerljivo vodili od samog početka. TVZ-ovci su pobijeđeni u dva seta s rezultatom 21:12 u prvom te 21:11 u drugom.

Osim Zagrepčana sutra će priliku za osvajanje pehara dobiti i ekipe splitskog, riječkog i osiječkog sveučilišta te igrači Sveučilišta Sjever. Veleučilišta će predstavljati ekipe Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara i Baltazara Adama Krčelića iz Zaprešića te Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Gotovo svi igrači isticali su prijateljsko okruženje i dobru organizaciju turnira. Ivan Đorđević sa Sveučilišta iz Zagreba rekao je kako je ovo sport za sve, zbog pozitivne atmosfere koja dolazi s morem, suncem i dinamičnošću zbog koje nikada nije dosadno.

Turnir je krenuo s jedanaest ekipa s fakulteta iz cijele Hrvatske.  Zadrani i VERN-ovci najlošije su prošli. Studenti Sveučilišta u Zadru otvorili su turnir susretom s Vukovarcima koji su ih uvijerljivo pobijedili u dva seta. Rezultati su u prvom setu bili 21:9 i u drugome još gori za ekipu iz Zadra, 21:7. Veleučilište VERN je od TVZ-a izgubilo nakon dva seta i to rezultatima 21:5 i 21:6. Gubitničko kolo sreće ni u nastavku nije se okrenulo u pravome smjeru za ove dvije ekipe te su tako izgubili priliku da sudjeluju u završnici turnira.

Igrači Veleučilišta Baltazar Adam Krčelić u zadnji čas izborili su se za ostanak u utrci pobjedom protiv Pule. Ovaj susret odigrao se u tri seta. Prvi je krenuo napeto, a rezultati su bili vrlo tijesni, međutim BAK se okrenuo za 180 stupnjeva i poentirao za konačnih 2:1 u setovima.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave