Studenti kreću u borbu za mjesto na ESI2016

Grad Poreč ovih će dana postati centralno mjesto studentskog sporta u Hrvatskoj. Od 28. do 30. svibnja preko 900 studenata na porečkim sportskim terenima će se natjecati u devet različitih sportova kako bi osvojili titulu prvaka Hrvatske i tako osigurali svoje mjesto na Europskim sveučilišnim igrama, koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Priliku za nastup na ovogodišnjem sveučilišnom sportskom prvenstvu Hrvatske - UniSport Finals 2015. izborili su studenti s ukupno 13 sveučilišta i veleučilišta iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Zadra, Zaprešića, Dubrovnika, Pule, Varaždina i Koprivnice, Slavonskog Broda te Vukovara. Studenti i studentice će se na ovogodišnjem izdanju UniSport Finalsa natjecati za titulu najboljih u košarci, futsalu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci 3v3, šahu, stolnom tenisu i tenisu.

Grad Poreč po prvi puta je domaćin UniSport Finalsa, a titulu najuspješnijih s prošlogodišnjeg natjecanja održanog u Puli brani zagrebačko Sveučilište, dok su ukupno drugo i treće mjesto zauzeli predstavnici splitskog te osječkog Sveučilišta.

„Samo godina dana nas dijeli od najvećeg sportskog događaja kojega je Hrvatska do sada organizirala – Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Akademski sport u Hrvatskoj gradimo već godinama, a UniSport sustav natjecanja te njegova završnica kruna su svih aktivnosti u Hrvatskoj. Pripreme za Europske sveučilišne igre u punom su jeku, a posebno će biti zanimljivo vidjeti tko su prvi hrvatski studenti koji će biti i sudionici Igara.“ - naglašavaZrinko Čustonja, predsjednik HASS-a.

 

Svečano otvorenje UniSport Finalsa održat će se 28. svibnja u porečkoj Zelenoj Laguni s početkom u 21 sat, dok će se natjecanja održati 29. i 30. svibnja na više gradskih lokacija poput sportskih dvorana Žatika i Veli Jože. Studenti će svoje vještine imati priliku pokazati i na atraktivnim borilištima na samoj gradskoj rivi te terenima za odbojku na pijesku smještene uz samu obalu.

Uz bogat sportski program, za studente je pripremljen i čitav niz dodatnog sadržaja zabavnog karaktera.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave