Izabran novi predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Vodeća imena sveučilišnog sporta u Hrvatskoj okupila su se 16. veljače u Zagrebu na Skupštini Hrvatskog akademskog sportskog saveza na kojoj su izabrani novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, uključujući i novog predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

Nakon 16 godina profesionalnog i odgovornog vođenja HASS-a, od funkcije predsjednika oprostio se Zrinko Čustonja. U ime svih članova, studenata, sportaša, volontera i voditelja, zahvaljujemo mu se na svemu urađenom za hrvatski sveučilišni sport i na podršci koju nam je sve ove godine nesebično davao. Ne sumnjamo da će u novim izazovima biti jednako uspješan te da će i dalje ostati prijatelj UniSportHR obitelji. Hvala ti, Zrinko.


Skupština je za novog predsjednika, a na prijedlog Zagrebačkog i Riječkog športskog sveučilišnog saveza izabrala Harisa Pavletića, dosadašnjeg dopredsjednika Saveza. Pavletić je trenutno i prvi potpredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). 

Na mjesto prvog dopredsjednika izabran je i dosadašnji dopredsjednik, Toni Gamulin, a uz njega je izabrana na poziciju dopredsjednice Sanja Ćurković te na poziciju dopredsjednika Tonći Jerak. Za preostala tri člana Izvršnog odbora izabrani su Saša Selmanović, Igor Salajić te Marko Žunić.


Uz Izvršni odbor, izabrani su i članovi Nadzornog odbora kojeg čine Ivan Grgurević, Dubravko Ižaković i Toni Batinić.

Za kraj, napomenimo da su članovi Skupštine u novom mandatu za razdoblje 2022. do 2026.

Riječki športski sveučilišni savez - Viktor Moretti, Tamara Puschmann, Matej Beriša, Marko Žunić

Savez akademskih sportskih udruga - Nedeljko Pavlec

Splitski sveučilišni sportski savez - Toni Gamulin, Jelena Matešić, Toni Batinić, Šime Veršić

Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru - Tonći Jerak, Gordana Ivković

Studentski športski savez Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku - Petar Kerže, Zoran Vladović, Dražen Nikšić, Igor Salajić

Zagrebački sveučilišni športski savez - Davor Pavlović, Sanja Ćurković, Iva Gričar, Marko Lepoglavec, Marko Čule, Mate Vukšić 

Sveučilišni sportski savez - Dubrovnik - Aleksandar Selmanović

Sportski savez Sveučilišta u Slavonskom Brodu - Hrvoje Sivrić

Skupštini su nazočili i okupljenima obratili državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislak Družak, izaslanik Predsjednika HR Željko Jovanović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras te Matjaž Pečovnik, glavni tajnik EUSA-e.

Novo vodstvo predstavilo je svoje planove i ciljeve u narednom mandatu, a na sjednici je usvojen i plan i program za 2022. godinu. Jedan od noviteta koji nas ubrzo očekuje u HASS-u je UniSport Digital, projekt koji uključuje novu web stranicu, mobilnu aplikaciju te sustav za registraciju i vođenje natjecanja.  

Čestitamo novoizabranim predstavnicima i želimo svima uspješan mandat.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave