Sastanak HASS-a i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske

Hrvatski akademski sportski savez i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske održali su 14. ožujka zajednički sastanak na kojem se govorilo o planovima i provedbi novih sportskih projekata usmjerenih ka akademskoj zajednici Republike Hrvatske, kao i jačanju onih postojećih. 


Ispred Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta nazočan je bio ravnatelj Krešimir Šamija, iz Središnjeg državnog ureda za šport glasogovnornica Jelena Kolar te ispred Hrvatskog akademskog sportskog saveza predsjednik Haris Pavletić, član nadzornog odbora Ivan Grgurević te sportski direktor Nikola Vincetić. 

Tri su glavne teme ovog sastanka: 
1. Provedba novog projekta “UniSport Health”, čiji pilot kreće 1. travnja i traje sve do 1. srpnja. Projekat je to s velikim potencijalom za budućnost te novim iskorakom Hvatskog akademskog sportskog saveza u ponudi sadržaja za naše studente, ovoga puta u smjeru zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja,

2. Projekat volonterske akademije i mogućnost da ga na nacionalnoj razini provodi upravo Hrvatski akademski sportski savez, kao savez koji u proteklih 20 godina iza sebe ima više od 20 organiziranih svjetskih i europskih prvenstava te vrijedna iskustva provedbi volonterskih programa i event menadžmentu.  

3. Razvoj 3x3 košarke na nacionalnoj razini te uključenje Hrvatskog akademskog sportskog saveza u programe vezane uz 3x3. 

Kako smo spomenuli, dio ovih projekata već je duže vremena u pripremi, a uskoro ćete imati mogućnosti vidjeti prve rezultate počevši s UniSport Health-om već 1. travnja.  


  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave