FISU Svjetske sveučilišne igre Chengdu 2021 odgođene za sljedeće ljeto

Nakon opsežnih razgovora između Svjetske sveučilišne sportske federacije - FISU, organizacijskog odbora Ljetne Univerzijade Chengdu 2021 te drugih dionika, donesena je odluka da se FISU Svjetske sveučilišne igre odgode do 2023. godine. Prvobitno zakazane za ljeto 2021, ovo je već druga odgoda, a prva se dogodila kada i ona Olimpijskih igara u Tokiju 2020. 

“Odluka o ponovnoj odgodi Chengdu 2021 nije bila laka, ali je ispravna za sve studente sportaše. Njihov boljitak uvijek nam primaran cilj, a kontinuirana neizvjesnost oko uvjeta u Kini pokazala nam je kako je odgoda ispravan izbor. Mnoge nacionalne sveučilišne sportske federacije već su promijenile svoje planove. Odvesti neku ekipu na Svjetske sveučilišne igre velika je odgovornost i FISU je uvjeren da će ova odluka omogućiti još veći broj nastupa studenata sportaša s cijele planete sljedeće godine”, rekao je vršitelj dužnosti predsjednika FISU-a Leonz Eder.

Iako nema Univerzijade, međunarodni sveučilišni sport nije potpuno stao, očekuje nas niz FISU svjetskih prvenstava, a neki su već i održani. 

“Radujemo se povratku u ritam koji se do sada pokazao vrlo uspješnim - jednogodišnja FISU Svjetska sveučilišna prvenstva, a onda i Univerzijade na svake dvije godine. Takav plan moguć je isključivo zahvaljujući predanosti i zalaganju svih naših domaćina diljem svijeta, kojima je FISU iznimno zahvalan. Organizacijski odbor Chengdua uložio je velike napore za pripremne radove od prvog dana pa sve do danas. FISU tim se zahvaljuje organizacijskom odboru Chengdua na vrijednom radu”, nastavio je Eder. 

FISU Zimske svjetske sveučilišne igre na rasporedu su u siječnju 2023. u Lake Placidu, dok je 2025. zimskoj univerzijadi domaćin Torino, a ljetnoj Rhine-Ruhr. Očekuje se da će domaćin FISU Svjetskih sveučilišnih igara za 2027. biti imenovan kasnije ove godine.

Izvor: FISU

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave