Riječanke i Riječani prejaki, UniSport Finals izborili i studenti Sveučilišta u Splitu

Unisport Zadar i Sportski centar Višnik bili su domaćini UniSportHR odbojkaške poluzavršnice regije Jug gdje smo paralelno pratili nastupe studentica i studenata.

Studentice Zadra nisu iskoristile prednost domaćeg terena poput svojih kolegica iz Osijeka te su utakmice protiv Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Rijeci završile s porazom 3:0. Kako je i u ovoj skupini samo jedna imala mogućnost prolaza na državnu završnicu, tako smo su sve oči bile usmjerene na posljednji susret UNIST - UNIRI jer je pobjeda značila prolaz. U zanimljivoj utakmici Riječanke su slavile 3:1 te ćemo ih gledati u Poreču na Final Four-u.

Samo prva utakmica u konkurenciji studenata između UNIST - UNIZD ponudila nam je neizvjesnosti, a kao bolji su izašli studenti Splita (3:2). U preostala dva susreta, studenti Sveučilišta u Rijeci su bez velikih problema svladali prepreke i zauzeli prvo mjesto skupine. Njih ćemo gledati na državnoj završnici, dok će uz njih na put još i UNIST. 

Voditelj Sveučilišta u Splitu Roko Goreta prokomentirao je polovičan uspjeh svojih studenata: 

“Unatoč omjeru od jednog poraza (protiv domaćina iz Zadra 3:2) i jedne pobjede (protiv UNIRI 3:0) uspjeli smo se u muškoj konkurenciji kvalificirati na državno natjecanje u Poreču, koje će se održati za mjesec dana. Sada nastavljamo s pripremama i usavršavanjem za utakmice koje će zasigurno biti teže od ovih. Nažalost, naše cure nisu se uspjele kvalificirati na Finalse. Prvu utakmicu su poput momaka svladale domaću ekipu Zadra 3:0, ali su drugu izgubile od Rijeke 3:1 te one kao prvoplasirane prolaze dalje. Zato ćemo sa studentima dati sve od sebe kako bi ostavili dobar dojam i ostavili Sveučilište u Splitu ponosnim.”

Raspored poluzavršnice skupine Sjever te rezultate pronaći možete i na našoj aplikaciji UniSport Digital, a slike u fotogaleriji.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave