Dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog akademskoga sportskoga saveza za 2020./2021. godinu

U kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu 24. svibnja održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza. 

Kategorije u kojima su laureati nagrađeni za akademsku godinu 2020./2021. su najbolji ženski sportski kolektiv, najbolji muški sportski kolektiv, najbolja sportašica, najbolji sportaš, trener godine, volonterka godine, nagrada nastavnicima tjelesne i zdravstvne kulture u sustavu visokog obrazovanja za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj te nagrada za životno djelo.

Svečana ceremonija započela je uvodnim govorima predsjednika Hrvatskoga akademskoga sportskoga saveza Harisa Pavletića, državnog tajnika Tomislava Družaka, te izaslanika predsjednika RH izv. Prof. dr. sc Željka Jovanovića. Prvi dopredsjednik HASS-a Toni Gamulin zatim je okupljenima podijelio više o UniSport Health i UniSport Digital, strateškim projektima Hrvatskog akademskog sportskog saveza s kojima su se naši studenti već imali prilike upoznati. 

Na svečanosti je uslijedila dodjela nagrada koje su ove godine dobili ženska odbojkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je ove sezone uvjerljivo i bez izgubljenog seta u cijeloj sezoni osvojila naslov prvakinja države, futsal momčad Sveučilišta u Zagrebu, koja je aktualni državni studentski prvak i prva momčad koja je u povijesti povezala tri naslova za redom, plivačica Sveučilišta u Zadru Ana Burazer, koja je na prošlogodišnjem UniSport H20 osvojila rekordnih devet medalja (tri zlatne, 6 srebrnih), košarkaš Sveučilišta u Dubrovniku Petar Dubelj, koji je pored osvajanja zlatne medalje na UniSport Finalsima izabran i kao MVP prvensta. Trener godine je Marko Čule, izbornik ženske rukometne reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu, dvostrukih i aktualnih državnih prvakinja. Najboljom je volonterkom proglašena Karla Srdanović, dugogodišnja aktivna volonterka u sustavu sveučilišnog sporta na Sveučilištu u Splitu, koja nesebično volonterski pomaže i drugim organizacijama. Nagradu nastavnicima tjelesne i zdravstvne kulture u sustavu visokog obrazovanja za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj dobili su prof. Veno Đonlić sa Sveučilišta u Rijeci i prof. Damir Vučić sa Sveučilišta u Zagrebu. Profesorica Vesna Alikafić zaslužila je nagradu za životno djelo svojim radom kao dugogodišnja profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, istaknuta članica Skupštine zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza i trenutna članica Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu te kao voditeljica nekoliko studentskih reprezentacija Filozofskog fakulteta. 

Velike zahvale dvojcu Martini Đurđević i Tinu Švegoviću što su svojom prekrasnom izvedbom uveličali našu svečanost kao i svim gostima što su bili uz nas. 

UPOZNAJTE DOBITNIKE NAGRADA


FOTOGALERIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave