Nogometašice i nogometaši Sveučilišta u Osijeku putuju na UniSportHR Nogomet završnicu u Umagu

7. lipnja bio je rezerviran za preostale dvije kvalifikacijske utakmice Regije Istok u nogometu, gdje su na teren izašle ekipe Sveučilišta J. J. Strossmayer i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. 

Na nogometnom terenu NK Mursa na Mačkamami u Osijeku snage su odmjerile studentice. Domaće igračice iz Osijeka od prve su minute pokazale kvalitet i bolju uigranost. Prvi zgoditak pao je već u ranim minutama, a do kraja susreta samo su povećavale razliku do konačnih 7:0 prije nego li je vrijeme isteklo. 

Drugi dio kvalifikacija odigrao se na stadionu NK Mitnica u Vukovaru, gdje su na teren ovoga puta istrčali studenti istih ekipa. Poput svojih kolegica koji sat prije, studenti Sveučilišta J.J. Stossmayera u Osijeku slavili su 1:0 u teškoj, neizvjesnoj i emocijama nabijenoj utakmici te će putovati u Umag na državnu završnicu.

“Naravno da smo sretni i zadovoljni. Imali smo problema oko organizacije, klasična naša priča gdje na papiru imamo 25 igrača, ali na terenu baš i ne. Ali evo, tu nas je 13 hrabrih, 13 odvažnih i mislim da smo zasluženo slavili. Čestitke domaćinu na fair i korektnoj igri, sucima na njihovom odrađenom poslu i mislim da se možemo nadati uspješnoj završnici”, podijelio je Vedran Goluža, kapetan Sveučilišta u Osijeku.

Utakmicama Regije Istok završile su kvalifikacije za UniSportHR završnicu u Nogometu koju održavamo 16. - 19. u Umagu. U daljnu fazu natjecanja plasirali su se UNIZG, UNIOS, UNIST i UNZD u ženskoj konkurenciji te UNIZG, UNIST, UNIOS i TVZ u muškoj konkurenciji.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave