Košarkaška zlata otputovala u Zagreb i Split

Finalni dan košarkaškog turnira na UniSport Finalsima otvorile su studentice, a sve ekipe spremno su zakoračile u dvoranu i napeto iščekivale svoje završne utakmice. 

Kao i prošle godine, za titulu sveučilišnih prvakinja borile su se ekipe sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Zagrepčanke nisu htjele da im ovoga puta promakne zlato te su poučene iskustvom odlučile zauzeti 1. mjesto na postolju. U utakmicu su ušle čvrsto i koncetrirano te već u prvoj četvrtini nametnule svoj ritam kojeg do kraja Splićanke nisu mogle razbiti niti pronaći rješenja. Tako je zlatna medalja zasluženo otišla u ruke Sveučilišta u Zagrebu pri visokom rezultatu 86:66, druge su djevojke iz Splita, dok su podsjetimo broncu dan prije rezervirale studentice Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku.


Zlatne djevojke komentirale su ovogodišnji turnir na Finalsima: "Došle smo ove godine možda u najjačem sastavu do sada i vjerovale smo u pobjedu. Bile smo baš spremne za ovu utakmicu danas, a veliki motiv bio je taj što nas je Split već nekoliko puta u finalu pobijedio. Fantastičan je osjećaj i lijepo ćemo ovo proslaviti."

Nakon što su pehari i medalje podijeljeni studenticama, na red su došle utakmice u konkurenciji studenata. Za treće mjesto borili su se studenti sa Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu. Unatoč borbenosti Osječana, studenti iz Zagreba uvjerljivo su pobijedili rezultatom 104:50.

Posljednja na redu bila je spektakularna utakmica - veliko finale košarke u konkurenciji studenata između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zadru. Splićani su od prve minute nizali poene i pobjeda se već osjećala u zraku. Ekipa Sveučilišta u Zadru pokušala ih je dostići i smanjiti bodovnu razliku, ali Split je nastavio dominirati do samog kraja. Fantastična utakmica  završila je rezultatom 119:71 u korist Sveučilišta u Splitu. 

Iz pobjedničke ekipe poručili su: "Na kraju je ovo bila dosta lagana pobjeda. Bili smo spremni i odigrali smo najbolje što smo mogli. Posebne čestitke našem Ivanu Svalini koji je dobio obje pojedinačne nagrade - najbolji strijelac i MVP."

FOTOGALERIJA


 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave