UniSportHR Nogomet: Dupla kruna Sveučilištu u Zagrebu

Na nogometnim terenima Stella Maris u Umagu 18. lipnja odigrani su i posljednji susreti UniSportHR Nogomet sezone za akademsku godinu 2021/2022. Sveučilište u Zagrebu uvjerljivo je slavilo i u muškoj i u ženskoj konkurenciji te brojnim ovogodišnjim odličjima na sveučilišnim završnicama pridodali još dva zlata. 
 

Borba za odličja muške konkurencije vodila se između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku za broncu, a na postolje su se popeli studenti TVZ-a, slaveći s 2:1. Istim je rezultatom Sveučilište u Zagrebu bilo bolje od momčadi Sveučilišta u Splitu te zasluženo nose titulu novih akademskih nogometnih prvaka.

U uzbudljivoj utakmici za zlatnu medalju, studentice Sveučilišta u Zagrebu slavile su s 6:2 nad Sveučilištem u Splitu, pokazujući još jednom umijeće nevjerojatne gol razlike dan prije u polufinalu. Ovoga puta najviše je pokazala Karla Kurkutović koja je upisala hat-trick, dok su Ana Ursić i Andrea Šimić junakinje splitskog srebra. Studentice Sveučilišta u Zadru osvojile su brončanu medalju bez borbe. 

Najboljim igračem i najboljim strijelcem turnira proglašen je Vinko Kotarski sa Sveučilišta u Zagrebu, dok je najbolji vratar Tomislav Tomić sa Sveučilišta u Splitu. Kod studentica je nagradu za najbolju igračicu dobila Karla Jedvaj, a heroina finala Karla Kurkutović nagradu za najbolju strijelkinju (obje sa Sveučilišta u Zagrebu). Najbolja je vratarka Paula Karmela Matković sa Sveučilišta u Splitu. 

UniSportHR Nogometom u Umagu zaključili smo nacionalna studentska natjecanja za ovu sezonu. Pred nama su još Europske sveučilišne igre u Lodžu s velikim brojem predstavnika iz svih dijelova Hrvatske, a onima koji ne idu u Poljsku želimo ugodan i aktivan odmor te se vidimo s novom akademskom godinom!


GALERIJA





 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave