EUC 2022 - dvije bronce za Sveučilište u Zagrebu na EUSA veslanju u Istanbulu

Europskim sveučilišnim prvenstvima u veslanju upravlja Europska sveučilišna sportska organizacija (EUSA) i omogućava studentima visokog obrazovanja koji studiraju na europskim sveučilištima da se okupe, veslaju i natječu u različitim disciplinama. Europsko sveučilišno prvenstvo u veslanju 2022. godine se održalo u Istanbulu u Turskoj od 6. do 9. rujna, a domaćini su Turski sveučilišni sportski savez (TUSF) i Sveučilište Yeditepe.

Na Europskom sveučilišnom prvenstvu u veslanju natjecali su se studenti i studentice Sveučilišta u Zagrebu: Boris Cesarec, Marko Ukropina, Mihael Girotto, Patrik Papac, Martina Kaić, Karla Brekalo, Tin Jednobrković, Viktor Pujas, Dora Dragičević i Ivan Pavlak.

Naši studenti su se natjecali u brojnim disciplinama, odlično su veslali i pokazali kvalitetu osvojivši čak dvije medalje.

Iako su našeg Borisa Cesarca prestigli drugoplasirani student s Kadir Has Sveučilišta u Turskoj (3:26.51) i prvoplasirani student sa Sveučilišta Eastern u Finskoj (3:30.44), bio je brži od ostalih studenata iz Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Švicarske, Francuske i Turske i to s odličnim vremenom od 3:32.66 te osvojio broncu u samcu.

Drugu broncu su osvojili Marko Ukropina i Mihael Girotto u dvojcu bez kormilara. Iako su bolji bili drugoplasirani studenti s Marmara Sveučilišta u Turskoj (3:14.22) i prvoplasirani studenti sa Sveučilišta Leiden u Nizozemskoj (3:12.73), oni su također pomeli konkurenciju i izborili se za broncu. Bili su brži od ostalih studenata iz Hanovera, Municha i Londona s odličnim vremenom od 3:22.21.

Bravo svima i čestitke dečkima još jednom na osvojenim 3. mjestima!

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave