Pridružite nam se na konferenciji “4 Healthy Academic Society” u Poreču

Hrvatski akademski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske lige za hipertenziju, Sveučilišta u Zagrebu, Europske sveučilište sportske asocijacije (EUSA), akademskih i drugih partnera biti će domaćin prve konferencije "4 Healthy Academic Society".

Konferencija će se održati 8. lipnja 2023. godine u Poreču u sklopu nacionalne studentske završnice UniSport Finals te je značajan korak prema stvaranju zdravijeg i aktivnijeg akademskog okruženja koje će pogodovati fizičkom i mentalnom zdravlju studenata, akademika i stručnjaka.

Što spremamo?

Akademsko društvo temelji se na znanstvenim spoznajama koje pridonose unaprjeđenju sporta, zdravlja i svih drugih aspekata funkcioniranja akademskog sporta, a Hrvatski akademski sportski savez, kao krovna organizacija, nositelj je razvoja i koristi znanstvene spoznaje kao alat za poboljšanje svih aspekata koji doprinose njegovoj kvaliteti.


Stoga će glavne teme prvog izdanja konferencije “4 Healthy academic society’ biti tjelesni odgoj, zdravlje i sport u akademskom društvu, menadžment i položaj studenata. 


Cilj ovog međunarodnog znanstvenog skupa je obraditi širok raspon tema vezanih uz dvojne karijere, zdravlje, tjelesnu aktivnost studenata i tjelesni odgoj na sveučilišnoj razini, usredotočiti se na načine promicanja zdravijih radnih i studijskih navika, kao i strategije za poboljšanje sveukupne dobrobiti akademske zajednice. Teme i ciljevi usklađeni su tako i s prioritetima Rezolucije Europskog vijeća i Sportskog plana Europske Unije za razdoblje 2021. - 2024. 

Za koga je konferencija?

Ova konferencija izvrsna je prilika za akademike, zdravstvene stručnjake i zagovornike zdravog načina života da se povežu s pojedincima istomišljenika i uče od renomiranih govornika u svojim područjima.

Sudionici mogu očekivati zanimljiva predavanja stručnjaka govornika iz cijelog svijeta, koji će podijeliti svoje uvide i istraživanja o spomenutim temama, dajući polaznicima dragocjeno znanje i praktične savjete za promicanje zdravijeg akademskog okruženja.

Više informacija o konferenciji, raspored, popis predavača te obrazac prijave pronaći možete na službenij stranici konferencije: https://conference.unisport.hr. 

Vidimo se u Poreču u lipnju!
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave