ESOM partneri sastali se na UniSport Finals 2023

Hrvatski akademski sportski savez 8. lipnja bio je u Poreču domaćin drugog sastanka projekta Enhancing Sport Organisations and Management (ESOM). Susret je održan u sklopu UniSport Finals, najvećeg hrvatskog akademskog sportskog događaja kao platforma za razmjenu dobrih iskustava u event managementu i volonterstvu te najboljim mogućim praktičnim primjerima za vrijeme trajanja natjecanja. 

Cilj projekta je jačanje upravljanja i organizacije događaja u sveučilišnom sportu mješovitim učenjem, razmjenom iskustava i stjecanjem novih znanja i vještina o temama poput sportski menadžment, financiranje i komunikacija.

U operativnom dijelu sastanka, EUSA voditeljica komunikacije Hristina Hristova prezentirala je pregled projekta, a projektni partneri podijelili su svoja izvješća o napretku i definirali anketu o upravljanju sveučilišnim sportom koja će uskoro biti pokrenuta. 

Zatim su okupljeni posjetili i bili dio konferencije “4Healthy Academic Society” u kojoj su riječ imali i Adam Roczek predsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije te Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i prvi dopredsjednik EUSA-e. Kako konferencija “4 Healthy akademic society” promiče EU prioritete koje zagovara i ESOM (posebno u podršci dualnim karijerama sportaša, promicanju dobrog upravljanja i kvaliteti sporta), u sklopu susreta su gospodin Haris Pavletić, predsjednik HASS i gospodin Adam Roczek, predsjednik EUSA dali svoj doprinos konferenciji i istaknuli važnost sporta, tjelesne aktivnosti i menadžmenta u sportskim organizacijama.

ESOM provodi EUSA institut (SLO) u suradnji s nacionalnim sveučilišnim sportskim savezima iz Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Nizozemske, Poljske, Ukrajine i Sveučilištem u Ljubljani. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije.

Za više informacija o projektu ESOM posjetite 🔗 https://esom.eusa.eu


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave