Spektakularnom ceremonijom na Kampusu otvoreno 13. Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

U suton splitske ljetne večeri s preko 700 mladih i nasmijanih lica studenata sportaša, u srijedu je svečano otvoreno 13. Europsko sveučilišno futsal prvenstvo.  

Da sve bude u studentskom tonu, spektakularna ceremonija održana je na Trgu ispred  studentskog doma “dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu. Uz vrelo događanja u centru Splita, ova  manifestacija dokaz je i da drugi dijelovi grada žive svoje najbolje dane u srcu turističke  sezone. Okupljeno mnoštvo, predstavnici javnog života grada Splita i Republike Hrvatske,  brojni volonteri i slučajni prolaznici, dali su nagovijestiti da će Split narednih osam dana disati  snagom i motivacijom preko 500 sveučilišnih futsalerki i futsalera, željnih za najviša odličja. 

Pred 19 muških i 12 ženskih ekipa, neiscrpni su dvoboji i točno 100 utakmica, koje će odigrati  na dobro poznatim terenima kultnih dvorana na Gripama i na Poljudu. Ovo je Prvenstvo više  od „običnog“ natjecanja, a to potvrđuju i uzvanici koji su nesebično podržali ovaj događaj.  Ceremoniji su prisustvovali predstavnici javnog, akademskog i sportskog života: saborski  zastupnik i izaslanik Predsjednika Vlade RH Ante Bačić, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić, ali i brojni drugi uvaženi gosti.  

Da su sveučilišna natjecanja sve popularnija te da su postala sinonim uspješnica, potvrđuje i  Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i dopredsjednik  Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). “Kad gledam ovoliko mladih i radosnih ljudi  koje je ponovno okupio Split, iznimno sam sretan i ponosan, ovo je povijesna slika. Moram  uputiti pohvalu Organizacijskom odboru, ali i svim ekipama koje su još jednom potvrdile prestiž  studentskog sporta i oplemenile ovo natjecanje. Srce studenata s 27 Sveučilišta kucat će u  Splitu koji će u sljedećih nekoliko dana živjeti u ritmu futsala. Vjerujem da ćemo ponuditi još  jedno novo, drugačije i nezaboravno iskustvo svim sudionicima te želim puno sreće svim  ekipama“, zaključio je Pavletić.

Od domaćih ekipa, studenti zagrebačkog Sveučilišta, kao i Veleučilišta Bernays prvi dan prvenstva zaključili su s dvije pobjede, dok će svoju prvu utakmicu momčad Sveučilišta u Splitu odigrati danas na Gripama s početkom u 17h. Ulaz u dvorane je besplatan, Split je “gladan“  medalja i novih uspjeha, a poziv na Gripe se ne odbija.  

Organizatori iz UniSport Team-a su i ovaj put utkali čistu emociju i dali dušu ovom najvećem  sportskom događaju splitske turističke sezone. Kako organizatori neprestano pobjeđuju vlastite granice, isto vjerujemo i za domaću ekipu. Ukoliko vam Gripe i Poljud danas nisu usput,  izvedbe najboljih sveučilišnih futsalerki i futsalera možete pratiti uživo na YouTube kanalu  Unisport TV. Studentski futsal vlada Splitom, budite i Vi dio ove priče!


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave