U Zagrebu otvorena Europska sveučilišna prvenstva u borilačkim sportovima

Svečanom ceremonijom otvorenja koja je održana u četvrtak 20. srpnja s početkom u 20:30 sati pred prepunim tribinama „Doma odbojke“ na Savi, započelo je drugo izdanje Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima, koja u Zagrebu od 20. do 23. srpnja okupljaju 1537 natjecatelja s 398 sveučilišta iz 31 europske zemlje.


„Ovaj događaj spaja najbolje studente sportaše iz cijele Europe i nama je velika čast ugostiti ih u Zagrebu. Nismo ovdje samo zbog borbi i medalja, već je ovo prilika za razvoj i međusobno druženje, ali i za pokazati one vrijednosti i vrline koje trebamo predstavljati na terenima i izvan njih“ – poručio je okupljenima na otvorenju predsjednik Organizacijskog odbora Davor Pavlović.

Na ceremoniji otvorenja Europskih sveučilišnih prvenstava sudjelovalo je preko tisuću natjecatelja i članova delegacija iz svih krajeva Europe, uključujući brojne studente iz Ukrajine, kojima je izražen poseban pozdrav, a pridružili su im se uzvanici iz sportskog, društvenog i akademskog života te domaćeg i međunarodnog svijeta borilačkog sporta. „Želim pljeskom zahvaliti predstavnicima Ukrajine koji su došli u Zagreb kako bi pokazali što mogu i znaju. Zahvaljujem predstavnicima u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu na angažiranosti, kao i svim volonterima te organizatorima koji su pridonijeli organizaciji ovog događaja“ – rekao je Adam Roczek, predsjednik Europske sveučilišne federacije.

U sklopu otvorenja održana je i pokazna vježba Interventne policije MUP-a, a okupljenima su se još obratili i Luka Juroš, pročelnik i izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba te Jasenka Ostojić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu. „Sretan sam što sam ovdje pred vama jer Hrvatska je ovih dana centar sveučilišnog sporta: Split je domaćin prvenstvu u futsalu, a u Zagrebu se održavaju prvenstva u borilačkim sportovima. Želim vam da uživate u svom boravku u Hrvatskoj, družite se, upoznajete i zabavljate kako samo vi znate“ – poručio je okupljenima Josip Pavić, državni tajnik i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji je i službeno otvorio prvenstva.


 

Preko 1500 studenata sportaša pristiglo je u Zagreb tijekom srijede, 19. srpnja, a sama natjecanja u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu se od petka 21. do nedjelje 23. srpnja održavaju na četiri različite lokacije u Zagrebu: Dom odbojke, Dom sportova, Dvorana Trešnjevka i Kineziološki fakultet. Hrvatsku će na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim prvenstvima u borilačkim sportovima predstavljati 83 sportaša koji će nastupati kao reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Libertas i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.


Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane, a borbe je besplatno moguće pratiti i putem live streama, dok se bogati sadržaj može pronaći na službenim digitalnim
kanalima događaja. Predstavnici medija za više informacija (što uključuje medijske materijale) mogu posjetiti https://combatsports2023.eusa.eu/press ili nam se obratiti putem e-mail adrese
combatsports2023@eusa.eu. 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave