EUSA basketball 3x3 2023 - sedmo i deveto mjesto za reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu

Završeno je Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci 3x3, koje se održalo u Mađarskoj. Debrecen je okupio najbolje studentice i studente košarke 3x3.

U šest nezaboravnih dana, studentice Sveučilišta u Zagrebu pokazale su svoje umijeće i osvojile srce publike i sedmo mjesto.

Studenti su krenuli furiozno i nakon dominacije u skupini, poraženi su u četvrtfinalu te završili turnir na desetom mjestu. Vrhunsko iskustvo za buduće nastupe naših basketaša, jer su pokazali da mogu parirati svima.

Za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji studentica nastupile su Lea Maršić, Bruna Obratov, Petra Rončević i Marija Soldo, pod vodstvom Zvonimira Osičana.

Dok su u konkurenciji studenata nastupili Ivan Nakić-Vojnović, Luka Jurički, Borna Antolić i Luka Cvitanović, uz izbornika Damira Harapina.

Rekla nam je Marija Soldo:

Putovanje u Debrecen obilježilo nam je ponajviše odlična atmosfera u ekipi i fantastično druženje. Nedostajalo je malo sreće da uđemo u polufinale, ali s obzirom na nepostojanje ženske 3x3 košarke u Hrvatskoj izuzev studentske, i četvrtfinale je lijep uspijeh. Bodrili smo se međusobno i s muškom ekipom sa našeg sveučilišta ali i s ekipama sa drugih sveučilišta iz Hrvatske. Sve u svemu jedno prekrasno iskustvo, stvoreno je bezbroj uspomena i poznanstava, a sportskog duha i fair playa nije zafalilo.

📱 Pogledaj sve rezultate natjecanja.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s Europskog sveučilišnog prvenstva u 3x3.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave