Službeno otvorene 31. FISU Svjetske sveučilišne igre u Chengdu

Kineski predsjednik Xi Jinping u petak 28. srpnja u glavnom gradu jugozapadne kineske provincije Sichuan Chengduu, službeno je otvorio 31. izdanje FISU Svjetskih sveučilišnih igara, popularno nazvane i Ljernja Univerzijada.

Spektakularna ceremonija upriličena je na sportskom stadionu Dong'an Lake, a osim obraćanja kineskog predsjednika, Huai Jinpenga, predsjednika organizacijskog odbora te predsjednika FISU-a Leonza Edera, stadionom je prošetao defile sportaša uključujući i malu, ali veselu hrvatsku delegaciju, predvođeni stjegonošama Josipom Bilićem Pavlinovićem i Jakovom Vahekom.

Oni će uz 12 kolega iz Hrvatske te 6500 ostalih sportaša iz 113 svjetskih zemalja 28. srpnja do 8. kolovoza pokazati najbolje što znaju u 18 sportova i 269 disciplina. Zasigurno su željni natjecanja budući da se na Univerzijadu čekalo dvije godine duže nego inače, koliko je Covid pandemija odgodila ovo događanje. 

FISU Svjetske sveučilišne igre Chengdu 2021. održavaju se pod sloganom "Chengdu ostvaruje snove" i prve su međunarodne višesportske igre u Kini nakon spoemnute pandemije. 

Za više informacija Univerzijadi posjetite i www.2021chengdu.com te www.fisu.net.

Photo credit: FISU 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave