Gimnastičari završili s nastupima na Univerzijadi u Kini

Hrvatski akademski sportski savez i Hrvatska na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama imali su tri predstavnika u sportskoj i jednu predstavnicu u ritmičkoj gimnastici.

Nastup prvijenac na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama i prvo putovanje u Kinu ritmička gimanastičarka Lana Sambol odradila je vrhunski zauzevši ukupnu 23. poziciju u poznatoj jakoj konkurenciji djevojaka s ogromnim iskustvom velikih natjecanja. Od toga, najuspješnija je bila u vježbi s čunjevima zauzevši 17. mjesto (25.950). S obručem je bila 23. (25.100), s loptom 25. (24.000), a s trakom 28. (20.400). Kompletan višeboj odradila je na 23. mjestu (95.450).

Po povratku u Hrvatsku, ovo su Lanini dojmovi: “Od svoje četiri vježbe, najviše sam zadovoljna onom s čunjevima, koju sam odradila bez greške. Univerzijadu ću pamtiti kao nezaboravno iskustvo - od kvalittnog natjecanja, vrhunskog sportskog sela koje je veliko, odlično organizirano i lijepo uređeno, do međusobne podrške i druženja naše delegacije, kao i mogućnosti da upoznaš ostale vrhunske sportaše i naučiš ponešto o njihovom sportu”.


 

I gimnastičari Jakov Vlahek, Marko Jovičić i Liam Rabić završili su s nastupima na @chengdu2021 Univerzijadi u Kini. Trojica mušketira hrabro je odradila dva kvalifikacijska dana, no nismo ih gledali u borbi za medalje. 

Najbolji plasman kvalifikacija imao je Vlahek koji je zauzeo 32. mjesto na konju s hvataljkama (12.700 bodova) u konkurenciji 80 sportaša, dok je na istoj spravi Laim završio kao kao 62. (11.466 bodova). Posljednji naš predstavnik Marko Jovičić na parteru je završio na 70. mjestu (11.600 bodova)  od ukupnih 78 gimnastičara i željom da je vježbu mogao izvesti potpuno zdrav. 

Ipak, bitno je reći kako su se momci natjecali u nevjerojatnoj konkurenciji i društvu brojnih zvučnih imena, od kojih je najveća aktualni olimpijski pobjednik Daiki Hashimoto, višebojski prvak Europe Asil Adem, kineski višebojski prvak svijeta Zhang Bohengom, kao i brojne prve ekipe velikih svjetskih sila. Upravo je Kina na domaćem terenu osvojila osvojila momčadski naslov FISU Svjetskih sveučilišnih igara.

“Ne mogu reći da sam zadovoljan izvedbom i konačnim rezultatom, ali moram biti sretan jer sam uspio dogurati svojim radom na jedno jako prestižno i veliko natjecanje gdje je konkurencija bila u rangu Olimpijskih igara. Sezona je bila duga, nije bilo odmora i pravih priprema jer su me pratili problemi s leđima i koljenom koje sam htio ignorirati koliko je to bilo moguće. To je sve zajedno utjecalo na spremnost i sposobnost izvedbe u trenutku. Sanjao sam o ovom natjecanju već zadnje dvije godine i drago mi je da sam predstavljao svoj klub, grad, sveučilište i zemlju. Kad pogledam da je stigao Olimpijski prvak iz Tokija i svi njemu slični Japanci i Kinezi koji dolaze iz velikih sustava koji imaju uvjete i velike resurse u ovom “spartanskom sportu perfekcije”, i onda se sjetim kako je sve to skromno i maleno kod nas, ne mogu biti nego presretan do kuda sam stigao. Htio bih se još jednom od srca zahvaliti Pomorskom fakultetu na kojem završavam diplomski studij i svim tamo divnim ljudima koji su se potrudili u realizaciji odlaska u Kinu. Meni je ovo bila moja verzija Olimpijskih igara.”, podijelio je dojmove Marko Jovičić.

U pratnji sportaša u Kini bili su treneri Nika Roberta Crevatini i Miroslav Pavlović, te suci Mirjana Starčević Bosnar, Julija Ljubančić i Damir Fotak.

REZULTATI
Izvor: Hrvatski gimnastički savez
 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave