Odlični nastupi atletskih reprezentativca obilježili kraj Univerzijade u Chengdu

Posljednja je nastup na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama u Chengdu zabilježila atletska reprezentacija u sastavu od pet sportaša i to 1. do 6. kolovoza na stadionu sportskog centra Shuangliu. 

Čak četvero predstavnika dolazi iz Slavonije i Sveučilišta u Osijeku - Melani Bosić (200 m), Sara Aščić (skok u vis), Ivan Paravac (skok s motkom) i Lovro Nedeljković (3000 m s zaprekama), dok je peta predstavnica iz Splita Klara Andrijašević (1500 m).

U kvalifikacijama ženskog skoka u vis imali smo jednu od najboljih hrvatskih visašica Saru Aščić koja je zauzela 16. mjesto s rezultatom 1,75 m, samo 5 cm kraće od norme za ulazak u finale. 

Sara je podijelila koliko joj znači ovaj rezultat i nastup u Kini: “Na Univerzijadu sam došla s velikom željom da što bolje predstavim i sebe i svoju reprezentaciju. S obzirom da sam ove sezone skočila osobni rekord od 186cm, nadala sam se finalu. Konkurencija je bila stvarno jaka s curama koje imaju medalje s velikih svjetskih i europskih natjecanja. Do prolaska u finale mi je nedostajalo 5 cm, što mi inače ne predstavlja problem, ali mislim da je ovoga puta trema malo odradila svoje. Žao mi je zbog toga, jer sam se osjećala spremnom, a s tribine sam imala i veliku podršku svojih prijatelja iz repke. Sanjam o Univerzijadi već godinama i Chengdu je zaista bio ostvarenje tog sna. Ne pamtim kada sam na nekom mjestu osjetila toliko pozitivne energije i neizmjerno sam zahvalna svima koji su pripomogli da uopće dođem do Kine. Stekla sam nove prijatelje i osjetila dio kineske kulture, tako da se vraćam kući prepuna pozitivnih dojmova i sa željom da se jednog dana na vratim kao trenerica s nekim od svojih atletičara”.

Fantastičan je bio Ivan Paravac sa šestim mjestom u finalu skoka s motkom i preskočenih 5,35 metara, dok je zapeo na deset centimetara većoj visini, čime je postigao vrhunski rezultat. U toj je disciplini slavio Finac Urho Kujaupaa (5.55).

Cijelog sebe dao je Lovro Nedeljković na 3000m sa za zaprekama, u odličnoj konkurenciji ušao je među sedam najboljih i izborio finale, a onda je načet ozljedom morao odustati od utrke. Velike čestitke njemu i treneru Aronu Tanockom! Teško je bilo i Melani Bosić napraviti podvig u utrci na 200 metara te je s vremenom 24,93 zauzela 34. poziciju. 

Posljednja atletičarka Klara Andrijašević dolazi sa Sveučilišta u Splitu, a trčala je disciplinu 1500 metara i to u zahtjevnoj konukrenciji i među znantno iskusnijim protivnicama. U skupini je zauzela 9. mjesto, ukupno 17. poziciju, a nastupom je sretna.

“Što se tiče atmosfere - fenomenalno je! U mojoj se trci išlo taktički sporo, a bilo i je puno guranja, tako da je finiš bio jak. Favoritkinje su ušle u finale. Sve su uglavnom starije jer je ovo disciplina u kojoj je vrhunac 27. godina. Jako sam zadovoljna i vjerujem da će 2025. biti puno bolje”, sažela je Karla svoje dojmove iz Chengdu-a. 

Završetkom atletike završili su i posljednji nastupi hrvatskih sportaša na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama, a ujedno je 8. kolovoza nad Univerzijadom spušten i zastor. Svečana ceremonija zatvaranja održala se u Chengdu Open Air Music parku. 

REZULTATI

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave