Zlato Zagrebu, srebro Splitu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u veslanju

EUSA rowing, odnosno Europsko sveučilišno prvenstvo u veslanju održavalo se 8. - 10. rujna u poljskom gradu Bydgoszcz, a započelo je svečanom ceremonijom otvaranja  u prekrasnom ambijentu otoka Wyspa Młynska.

Ukupno se u Poljskoj natjecalo 527 sudionika, koji stižu s 81 sveučilišta te 20 europskih država, a među njima su i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilišta u Splitu.

Nakon prva dva dana natjecanja oni su osigurali tri A finala te dva B finala. UNIZG studenti Boris Cesarec i Goran Mahmutović ušli su u A finale dvojca na pariće, a među šest najboljih bio je i Fran Suk u samcu. Magdalena Seketa i Anamarije Popko u dvojcu bez kormilara vozili su B finale, kao i Tin Jednobrković i Paulo Possi u lakom dvojcu na pariće (plasman 7. - 12. mjesta). S druge strane sve UNIST veslačice osigurale su A finale - sestre Nina i Lea Farac u dvojcu na pariće te četverac na pariće.


Tri finala - dvije medalje

Posljednji dan natjecanja bio je rezerviran za utrke za medalje u kojima su najviše uspjeha imali dvojci. Boris Cesarec i Goran Mahmutović sa Sveučilišta u Zagrebu donijeli su zlato dvojca na pariće, dok je drugi finalist ovog sveučilišta Fran Suk završio kao četvrti.

Sjajnim nastupom sestre Farac u finalu dvojca na pariće doveslale su druge u cilj te tako postale viceprvakinje Europe! Osim njih, iz Sveučilišta u Splitu na regatnoj se stazi u Bydgoszcz-u natjecala i ženska posada čeverca, koja je zauzela petu poziciju. 

"Natjecanje smo krenuli dosta samovjereno. Nakon prve trke smo već vidjeli da smo među favoritima i drago mi je da smo na kraju tako  i odradili utrke. Znali smo da smo spremni jer smo se pripremali s braćom Sinković, koji su najbolji veslači na svijetu. Samo natjecanje bilo je vrhunski, sve zaista odlično organizirano i jedva čekamo neka nova iskušenja", podijelio je jedan od dvojice zlatnih medalista Boris Cesarec. 

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave