Europsko sveučilišno zimsko prvenstvo uspješno zaključeno u Val di Zoldu

Prvo Europsko sveučilišno zimsko prvenstvo završilo je uzbudljivim finalnim utrkama u alpskom skijanju, snowboardingu i utakmicama odbojke na snijegu, kao i lijepom ceremonijom zatvaranja, u prekrasnom krajoliku Val Di Zolda.

Više od 200 sudionika, među kojima su bili studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, prvi su puta bili dio zimskog izdanja EUSA natjecanja i to od 18. do 21. prosinca. Alpsko skijanje i odbojka na snijegu imale su čast probiti led i otvoriti natjecateljski dio, dok je dio programa i svoj debi imao i i snowboarding. 

Odlična kvaliteta alpskog skijanja

U slalomu je slavila Maja Chyla sa Sveučilišta Jagiellonian (POL), srebrna je Julia Zlatkova sa Tehničkog sveučilišta u Sofiji (BUL), a brončana Anna Rech sa Sveučilišta Udine (ITA). Kod studenta su se na postolje redom penjali Kamen Zlatkov s Tehničkog sveučilišta u Sofiji (BUL), Gleb Mosesov s Armenskog državnog sveučilišta ekonomije te Jan Sanitrar s Tehničkog sveučilišta u Zvolenu (SVK). Četvero hrvatskih predstavnika skijali su slalom prvog dana - Ida Štimac u obje je vožnje završila kao osma, kolega s Sveučilišta u Rijeci William Vukelić slijedio ju je kao 13., dok je predstavnik Sveučilišta u Zagrebu Borna Bohaček bio 26. Drugi UNIZG predstavnik Vicko Alfirević prvog dana nažalost nije uspio završiti utrku. 

Osim slaloma, posljednjeg dana gledali smo uzbudljive utrke veleslaloma na stazi Col Dei Baldi - Alleghe. Studentice Anna Rech i Maja Chyla još jednom su se popele na postolje uz dodatak Constance Lay sa Sveučilišta Grenoble Alpes (FRA) koja osvaja broncu, odnosno kod studenata to su bili Arne Ackermann sa Sveučilišta u Bernu, Thomas Dalla Libera sa Sveučilišta u Veroni i Simon Nantschev s minhenskog Sveučilišta.

Prvo ime veleslaloma među hrvatskim predstavnicima još jednom je bila Ida Štimac s konačnom devetom pozicijom, Willy Vukelić završio je kao 15, Borna Bohaček kao 32., student Sveučilišta u Splitu Josip Maleš kao 38., a Vicko Alfirević na koncu kao 40. 

Prva iskustva u novom sportu - odbojci na snijegu

Iako nismo imali predstavnike u snowboardingu, pohvaliti se možemo prvim iskustvima u potpunom novom sportu, odbojci na snijegu. Djevojke Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Jelena Đerić, Martina Munivrana, Nika Uljarević i Glorija Čaić imale su čast okušati se u ovoj zanimljivoj disciplini i to protiv djevojaka koje već imaju međunarodnog iskustva. Uz izvrsne igre i nekoliko osvojenih setova, nisu uspjele ostvariti pobjedu te završavaju kao pete u Europi, iza djevojaka Sveučilišta u Milanu. Studentice Beča na kraju su osvojile zlatno odličje, srebro ide ekipi Sveučilišta u Bukureštu, a brončane su studentica Sveučilišta Ca' Foscari u Veneciji. 

Haris Pavletić zatvorio prvenstvo

Europsko sveučilišno zimsko prvenstvo službeno je završeno lijepom ceremonijom zatvaranja, okupivši sve sudionike na jednom mjestu s pogledom na predivni krajolik Dolomita. 

Završne riječi i službeni zaključak natjecanja održali su g. Haris Pavletić, prvi dopredsjednik EUSA-e te predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza uz gradonačelnika Val di Zolda, g. Camilla De Pellegrina.

Zadovoljni nastupima na ovom premijernom izdanju i uz mnoštvo novog iskustva i poznanstava, čestitamo EUSA-i na ovom prvijencu i već sada se veselimo novom izdanju.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave