UniSportHR Rukomet: Još jedno dinamično izdanje rukometnih kvalifkacija za studente

Zagreb je 22. i 23. siječnja bio poprište akademskog rukometa u još jednom izdanju UniSportHR kvalifikacija za akademsku sezonu 2023./2024. 

Devet uzbudljivih susreta odigrali su studenti sedam prestižnih visokih učilišta, a samo četiri najbolje među njima stekle su pravo za sudjelovanjem na nacionalnoj završnici UniSport Finals 2024. 

Skupinu A činile su momčadi Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Splitu, dok su u skupini B snage odmjerili predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta VERN te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Uvid u rezultate

Osim neizvjesnosti i odličnih poteza, natjecanje je krasio sportski duh i fair play te od organizatora svaka pohvala ekipama. Čak dva dvoboja završena su nerješenim rezultatom, i to gradskih rivala UNIZG - TVZ (20:20) te susret UNIOS - UNIN (18:18). Izuzetno izjednačeno bilo je i u utakmici UNIRI  - VERN, koja završila minimalnom prednošću u korist Riječana rezultatom 20:19, kao i UNIST - UNIOS, susretu kojeg su bolje odigrali Osječani. Iako su ostali rezultati bili malo uvjerljiviji te se po jedna ekipa istakla svojim taktikom i kontrolom na terenu, ne znači da nismo nazočili sjajnim igrama. Sve rezultate, analize i statistike pronaći možete na našoj aplikaciji UniSport Digital. 

SKINI APLIKACIJU

Završenim kvalifikacijama za studente četiri najbolje ekipe stekle su pravo nastupa na nacionalnoj završnici UniSport Finals - Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Sveučilište Sjever. 

Finals 2024 zakazan je za 30. svibnja do 2. lipnja u Poreču. Zajedno s još 1000 studenata iz cijele Hrvatske, rukometaši će također imati priliku boriti se za prestižunu titulu nacionalnog prvaka te ponosno predstavljati boje svojih visokih učilišta. 

GALERIJA FOTOGRAFIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave