Košarkaši i košarkašice osigurali svoju kartu za UniSport Finals

Kao odmor od ispitnih rokova i fakultetskih briga, 20. i 21. veljače u Športskom centru Višnjik u Zadru održali smo UniSportHR poluzavršnicu u košarci za studente.

Studenti devet visokoškolskih ustanova borili su se za nastup na državnoj završnici UniSport Finals u Poreču – predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Veleučilišta u Karlovcu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Sveučilišta Sjever i domaćina Sveučilišta u Zadru – no mjesta je bilo samo za četiri najbolje momčadi.

Uzbudljivi susreti i dobra atmosfera

Prvo kolo obilježile su rezultatski izvjesnije utakmice – u slavonskom derbiju studenti Sveučilišta u Osijeku slavili su protiv kolega iz obližnjeg Vukovara, Tehničko veleučilište u Zagrebu sigurno je protiv Sveučilišta Sjever, a najzanimljiviji bio je susret VUKA i UNIRI. U drugom pak kolu uživali smo u srazu Zagreba i Osijeka te jednoj pravoj uzbudljivoj utakmici iz koje je UNIZG izašao kao pobjednik, dok su prvu visoku pobjedu zabilježili i Sveučilište u Splitu nad TVZ-om te domaćini iz Zadra nad Veleučilištem u Karlovcu. Posljednje kolo donijelo je ujedno je bilo i odlučujuće za većinu ekipa pa su tako drugom pobjedom i maksimalnim učinkom studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Splitu potvrdili svoj nastup na UniSport Finals, dok je sve izgubljeno postalo studentima iz Vukovara, Varaždina i Rijeke. Nadu za prolaz imali su još studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku i Veleučilišta u Karlovcu kao drugoplasirani, jer je to značilo dodatno razigravanje za popunu posljednjeg četvrtog mjesta za Poreč (takozvani “najbolji drugi”). To je pošlo za rukom studentima iz Osijeka koji su sigurno slavili s 84:48 te se tako vratili na nacionalnu završnicu.

Jedno od najsvjetlijih imena turnira bio je Martin Vedriš, čiji je impresivni učinak od 52 poena kroz tri utakmice značajno doprinio uspjehu njegove momčadi UNIOS-a i osigurao im mjesto na UniSport Finals.


 

Poznato koje studentice košarkašice putuju na UniSport Finalse 

Dok smo imena četiri najbolje košarkaške ekipe kod studenata saznali kroz kvalifikacije, u konkurenciji studentica već se zna tko putuje na Finalse. 

Na nacionalnoj završnici gledati ćemo ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku te Sveučilišta u Zadru koje se nakon dugo vremena vraća na nacionalnu završnicu. Podsjetimo, trenutnu titulu drže studentice iz Zagreba, srebrom su se okitile studentice Sveučilišta u Splita, dok su brončane bile Osječanke.


  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave