Pregled predavanja drugog dana UniSport ViLA-e

Nakon uzbudljivog otvaranja i uvodnih predavanja prvog dana UniSport ViLA-e, subotu nastavljamo u još jačem ritmu. 

Marko Erak

Dan će otvoriti Marko Erak, team manager Hrvatskog vaterpolskog saveza i projekt manager dva Europska vaterpolska prvenstva, 2022. godine u Splitu te ove godine u Zagrebu. Marko je inače bivši vaterpolist i student FER-a, nagrađen je za mladog inovatora, a počeci rada u sportu bili su mu kada je kao student vodio web stranicu šibenskog vaterpolo kluba. Njegova zanimljiva priča ticati će se upravo organizacije posljednjeg Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu za rekordnih 29 dana (Hrvatska je dobila domaćinstvo u posljednjem trenutku nakon što je Izrael otkazao). Od pronalaženja adekvatnog tima, razmišljanja i o najmanjem detalju, nadograđivanja bazena, količini stresa koja te pogodi, ali i predivnih emocija, Marko će pričati u subotu od 9h.

Katarzyna Bujas 

Katarzyna Bujas studentica je marketinga na Ekonomskom sveučilištu u Krakowu, članica Erasmus studentske mreže i ambasador Erasmus generacije. Iza sebe ima mnogo volonterskog rada u području sporta koje počinje 2016.godine kada je volontirala na Europskim sveučilišnim igrama 2016. godine u Zagrebu. Osim toga, sudjelovala je u organizaciji FIFA, UEFA i FIVB najviše u smjeru medijskog poslovanja. Bila je voditelj volontera Europskih sveučilišnih igara u Lodzu 2022. te kordinator volontera na Europskim igrama u Krakowu godinu kasnije, a aktivno je djelovala u području nogometa pa je bila delegat na UEFA kvalifikacijskom turniru za žene do 17 godina i za kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo do 21 godine. O ovom bogatom iskustvu, ali i lekcijama koje je naučila usput, imati ćete prilike čuti drugog dana predavanja. 

Klea Taipllari

 Kao treću predavačicu predstavljamo Kleu Taipllari, 22-godišnju zaljubljenicu u marketing koja trenutačno gradi svoj put kroz diplomski studij Marketing Managementa. Osim što je predana akademskim izazovima, glavna je tajnica Albanske sveučilišne sportske federacije. Međunarodno je aktivna kao EUSA Student Representative, sudjelujući u oblikovanju politika koje podržavaju studente sportaše. Volontirala je na brojnim sportskim događanjima, a kao posebno intenzivno iskustvo ističe pak ulogu EUSA Support na Europskim sveučilišnim igrama 2022., gdje je ujedno razvila vještine timskog rada i učinkovite komunikacije. Želja joj je stvarati nezaboravna iskustva, poticati duh zajedništva te pridonositi izvrsnosti u akademskom i sportskom svijetu. Kleu jedva čekamo čuti kao trećeg predavača drugog dana! 

Dario Marčac

Drugi dan UniSport ViLA-e donosi nam i jednu pravu medijsku poslasticu - predavati će nam Dario Marčac. Dario je TikTok stručnjak i u posljednjih nekoliko godina prošao je put od TikTok senzacije s zabavnim skečevima i pola milijuna pratitelja do osobe koja je osnovala “Crew”, najveću zajednicu kreatora u regiji, radi za velike brendove i klijente iz raznih područja, često gostuje na konfama, drži predavanja u živi svoje snove. Da ne zaboravimo, sve je to započeo kao student i ne bi bilo nemoguće da završi u Forbesovih 30 Under 30. Kada govorimo o sportu i korištenju TikTok-a u toj branši, Dario i Crew itekako imaju iskustva. Košarkaški klub Cibona i RK Nexe samo su neki od profila koje ova ekipa vodi, a Dario je bio i jedan od panelista UEFA Futsal Lige prvaka na temu 'Kako postati uspješna sportska organizacija' gdje je pokazao prednosti korištenja TikToka u sportskim okruženjima. Upravo ova tema biti će dio i predavanja na našoj volonterskoj i leadership akademiji, a predavanje na rasporedu 23. ožujka u 13:30. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave