Teorijski dio UniSport ViLA-e zaključujemo odličnim predavanjima i zanimljivim gostima

U petak i subotu, 26. i 27.4., očekuju nas posljednji susreti UniSport akademije u online obliku. Sudionici će naučiti nešto više o guest managementu na mega sportskim događajima, kako dobro isplanirati, napisati i provesti Erasmus+ projekt, kako izgleda kompletno medijsko pokriće sportskih događaja, što su marketing i sponzorstva u sportu te kako izgleda organizacija dvije konferencije u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza – 4 Healthy academic society i 2024 FISU Forum Zagreb. Tko su naši gostujući predavači s ovako zanimljivim temama pročitajte niže.


Renata Zinnatullina

Renata Zinnatullina, sport event menadžerica, freelancerica je s više od 10 godina iskustva, strastvena volonterka i organizatorica brojnih međunarodnih događanja. Njezino sportsko putovanje puno je velikih sportskih događaja od kojih valja istaknuti FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru i FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo za žene 2023. u Australiji i Novom Zelandu. U svoj je životopis upisala i Afričku nogometnu ligu 2023., a djelovala je i u FISU-u gdje je od 2017. do 2021. radila kao projektna administratorica Volonterske i leadership akademije i FISU studentskog ambasadorskog programa, programi koji su nadahnuli i pokrenuli UniSport ViLA-u. Zanimljivo je za istaknuti i da Renatina posvećenost sportskoj zajednici korijene vuče još od volontiranja na Svjetskim ljetnim sveučilišnim igrama 2013. u Kazanu, a nastavila se na Svjetskim zimskim sveučilišnim igrama 2019. u Krasnojarsku. Renata je posljednje sudjelovala u organizaciji velikog sportskog događaja pod nazivom Phygital Games of the Future kao voditeljica medija i komunikacija. Phygital Games of the Future na inovativan način spaja tradicionalne i e-sportove, a više od 2000 sportaša iz preko 100 zemalja natjecalo se na prvom Phygital turniru u Kazanu, uključivši 21 inovativnu disciplinu kao što su Phygital Football, Phygital Basketball, CS2 + Laser Tag i mnogi drugi. Renata ima puno toga za ispričati iz budućnosti, a najviše se veselimo njezinom predavanju na temu guest management na mega sportskim događajima.

Marianna Pikul

Marianna Pikul aktivna je u sportskim sveučilišnim aktivnostima od 2015. godine kad je sudjelovala na Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu u Poljskoj. Volontirala je na mnogim sportskim događajima, a za istaknuti je osam mjeseci volontiranja u sjedištu Europske sveučilišne sportske asocijacije u Sloveniji. Od 2019. godine sudjeluje u pisanju i provođenju Erasmus+ projekata, sudjelujući od tada u više od 15 različitih dugotrajnih Erasmus+ projekata unutar Poljskog sveučilišnog sportskog saveza. Također, aktivna je na području volonterskog menadžmenta provodeći volonterske programe tijekom Europskih sveučilišnih igara u Lodzu 2022. i mnogih drugih sportskih događaja. Marianna će podijeliti svoje iskustvo u sportskom menadžementu te sudionicima pokazati i dati praktične savjete kako dobro isplanirati, napisati i provesti jedan Erasmus+ projekt.

Ivan Kaselj

Sljedeći predavač kojeg vam predstavljamo već je neko vrijeme član HASS-ove obitelji. Varaždinac Ivan Kaselj sveučilišni je magistar Međunarodnih odnosa i diplomacije, a osim na Libertasu, svoje preddiplomske dane proveo je i na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Navedeno zvanje nedvojbeno mu je pomoglo u razvoju karijere, što dokazuje i nedavna stručna praksa u Trgovinskom uredu veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Od 2021. na poziciji je stručnog suradnika za vođenje projekata pri Hrvatskom akademskom sportskom savezu, a posebno se istaknuo kao voditelj projekta 4 Healthy Academic Society, održanog proljetos u Poreču. Iste godine i na istom mjestu asistirao je voditelju projekta na Karate 1-Youth Ligi, a djelovao je i kao član organizacijskog odbora UniSport Finalsa 2022. i 2023. te Europskog sveučilišnog Combat prvenstva, održanog u Zagrebu prošlog srpnja. Da je Ivan sklon izazovima govori i činjenica da uspješno barata četirima jezicima, a kako će se snaći u izazovu koji je pred njim, saznat ćemo na ovogodišnjem FISU World Forumu u Zagrebu, gdje se nalazi u ulozi voditelja projekta.

Dražen Maleš

Dražen Maleš stekao je doktorat iz informacijskih i komunikacijskih znanosti 2023. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. radi kao asistent na Odsjeku za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a predaje kolegije poput Odnosa s javnošću u kulturi i sportu te Političke komunikacije. Posebno se ističe njegovo profesionalno angažiranje u medijima i sportu, gdje je sudjelovao u organizaciji oko trideset različitih sportskih događaja, uključujući Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016., Europsko prvenstvo u rukometu 2018. te Europsko prvenstvo u karateu 2021. U UniSportHR sustavu već je više od 10 godina, a na EUSA Combatu održanom u Zagrebu 2023. bio je u ulozi media managera. Kao krunu njegova djela možemo naglasiti izradu monografije Hrvatskog akademskog sportskog saveza „Hrvatski akademski sportski savez: monografija u povodu 30 godina djelovanja“. Dražen će sudionicima prenijeti dašak medija i komunikacija i kako izgleda cjelovito medijsko pokriće sportskih događaja.

Fran Peterlin

Posljednji, no ne i najmanje važan, gostujući predavač je Fran Peterlin, bivši hrvatski odbojkaš i reprezentativac koji je svoju seniorsku karijeru započeo u HAOK Mladost, a nastavio u klubovima u Švicarskoj, Grčkoj i Sloveniji. Nakon sedam godina provedenih u inozemstvu, završivši svoju posljednju sezonu, vratio se u Hrvatsku i krenuo razvijati svoju poduzetničku ideju – sportsku agenciju Upgrade, fokusiranu na izgradnju osobnog brenda za sportaše. Inspiriran nedostatkom takvih usluga u Hrvatskoj, početna je ideja bila pružati usluge brendiranja sportaša, no koncept je proširen i na domene nutricionizma, kondicijske pripreme i fizioterapije. Fran je završio studij sportskog menadžmenta zbog čega ne čudi i kako su ostali projekti ovog tipa. Najnoviji projekt koji valja naglasiti jest „Tvornica sportskih prvaka“ koja je prva radionica tog tipa u Hrvatskoj, a povezuje sport i marketing namijenjen mladim sportašima te se provodi kroz 6 mjeseci i brojne gostujuće predavače. Fran će sudionicima akademije pričati upravo o marketingu i sponzorstvima u sportu, a mi jedva čekamo čuti što nam ima za reći!

Nakon posljednjeg online susreta, sudionici izrađuju svoje praktične zadatke vezane na projekte koje provodi Hrvatski akademski sportski savez te ih u međuvremenu očekuju pripreme i treninzi za volontiranje na UniSport Finals u Poreču od 28.5-2.6. Jedan od takvih treninga će biti i medijska radionica 15.5. u organizaciji Ilone Matijević, HASS media menadžer.

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave