Zagreb novi domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju 2024!

Europsko sveučilišno prvenstvo u veslanju 2024. održat će se ove godine od 28. do 31. kolovoza, na prekrasnoj lokaciji Jarunskog jezera u Zagrebu.

Odluka je to donesena slijedom otkazivanja domaćinstva istog prvenstva u Ankari, Turska i napora Europske sveučilišne sportske asocijacije da pronađe zamjenu domaćina u vrlo kratkom roku. 

Poznati po odličnoj organizaciji brojnih EUSA natjecanja iz godine i godinu te Europskih sveučilišnih igara 2016. i 2028. koje nas očekuju u Splitu, brza reakcija iz Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Zagrebačkog sveučilišnog sportskog sustava te odlična lokacija presudili su da veslanje dođe u Zagreb. Jarunsko jezero sa mirnom vodom, dobro održavanom stazom i prirodnim okruženju pruža savršene uvjete za natjecanje na visokoj razini. Ovaj sportski centar već je bio domaćin brojnih međunarodnih veslačkih natjecanja, čime je pokazao svoju spremnost i pouzdanost za organizaciju velikih manifestacija.  

Program natjecanja: 
27. kolovoza – Dolasci
28. kolovoza – Treninzi, GTM  
29. kolovoza – Natjecanje
30. kolovoza – Natjecanje
31. kolovoza – Finalni dan
1. rujna – Odlasci

Sveučilišta i ekipe već registrirani za otkazani događaj u Ankari svoju registraciju i uplaćen depozit mogu iskoristiti i za događaj u Zagrebu ili otkazati svoje sudjelovanjem na registrations@eusa.eu do 15. lipnja 2024. EUSA će poštovati sve zahtjeve za povrat zaprimljene do tog datuma.

Više informacija uskoro će biti dostupno na službenoj web stranici događaja: rowing2024.eusa.e
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave