Okrugli stol HASS-a: „Sport na javnim visokoškolskim ustanovama, DA ili NE?“

Hrvatski akademski sportski savez (HASS) organizirao je u okviru UniSport Finals, najvećeg akademskog sportskog događaja u Republici Hrvatskoj u ovoj godini, okrugli stol naziva „Sport na javnim visokoškolskim ustanovama, DA ili NE?“.

Događaj je započeo uvodnim izlaganjima predstavnika HASS-a, nakon čega su panelisti državnih institucija, krovnih sportskih udruženja i visokoškolskih ustanova raspravljali o aktualnim pitanjima vezanim uz akademski sport i sport općenito.Na panel raspravi doneseni su sljedeći zaključci:
(1) Istaknuta je puna podrška svih sudionika tribine u provedbi postojećih dokumenata vezanih uz akademski sport, s posebnim naglaskom na Pravilnik o studiranju studenata sportaša na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, te usklađivanje statuta visokoškolskih ustanova s Pravilnikom
(2) Sudionici su naglasili da visokoškolske ustanove trebaju prepoznati sport kao alat za vlastito brendiranje i privlačenje studenata na njihove institucije
(3) Svi dionici usuglasili su se da je potrebno pronaći mehanizme koji će sustavno omogućiti dodatno ulaganje u sportsku infrastrukturu na visokim učilištima, kao financiranje studentskog sportaUz predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza, na tribini su sudjelovali:
- Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta
- Boris Maleš, prorektor Sveučilišta u Splitu
- Jasenka Ostojić, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu
- Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever
- Drago Šubarić, prorektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
- Marijana Pećarević, prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku
- Željko Sudarić, dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička u Vukovaru“
- Ivan Štedul, dekan Veleučilišta u Karlovcu
- Mile Marinčić, dekan Veleučilišta Ivanić-Grad
- Igor Klopotan, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Edukativni segment nacionalne završnice UniSport Finals nastavlja se konferencijom “4 Healthy academic society”, 31. svibnja i 1. lipnja. Sve informacije o konferenciji pronađite na https://conference.unisport.hr/.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave