Vukovarska vodena tradicija se nastavlja - UniSport H2O

Kada ozbiljno zahladi (pogotovo u ravničarskom kraju), zna se - Grad Vukovar i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru okupljaju akademsku zajednicu oko plivačke i vaterpolo državne završnice. Četvrti puta zaredom UniSport H2O održat će se upravo u Vukovaru na vukovarskim gradskim bazenima (Plivalište Vukovar), a ovogodišnje izdanje pratit ćemo 3. i 4. prosinca. 

Gotovo 200 studenata odmjeriti će snage kroz dva sporta. Predstavnici visokoškolskih institucija nadmetat će se u plivačkom dijelu prvog dana natjecanja. Sveučilište u Splitu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić - Grad, Sveučilište Joispa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Sveučilište Sjever predstavnike imaju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u muškoj konkurenciji gledat ćemo još Sveučilište u Dubrovniku dok će kod plivačica nastupati opasne studentice iz Zadra koje su se prethodnih godina već okitile brojnim medaljama. 

Sportski program H2O prventsva započeti će nekon svečane ceremonije otvaranja, koja će se upriličiti 4. prosinca, s početkom u 17:45h. Od 18:00 do 20:30h studenti i studentice plivat će prsno (50m, 100m), leđno (50m, 100m), leptir (50m, 100m), slobodno (50m, 100m), štafetu 4x50 te mješovitu štafetu 4x50. Nakon svake discipline očekuje nas svečana dodjela odličja. 

Ništa manje zanimljivo neće biti niti u subotu kada od jutarnjih sati kreće vaterpolo program. Konačan popis ekipa i raspored saznati ćemo kroz nekoliko dana kada se kompletiraju prijave, a ukoliko još uvijek niste, ‘bacite’ pogled na naš novi UniSport Digital registracijski sustav.  Od sada se prijave za natjecanja, uključujući i UniSport H2O vrše preko njega stoga se ako nisi, registriraj se u UniSportHR bazu. 

 Sukladno epidemiološkim preporukama, H2O prvenstvo odvija se bez gledatelja, a sportaši i voditelji unutar objekta obvezni su nositi zaštitne maske.

Akciju s bazena pratiti možete preko našeg Instagrama, Facebooka te web stranice.

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave