Sportovi

Vi ste ovdje

Bez "kraljice sportova" nema akademskog sporta, ali ni sporta uopće.

Jedan od omiljenijih sportova s reketom u svijetu - badminton - osim što predstavlja jedan od najpopularnijih vidova zabave izletnika, predstavlja i ozbiljan sport, čiji je razvoj došao i do...

U potpunosti uživati dok se baviš sportom - sintagma je kojom bismo možda najbolje mogli opisati biciklizam, koji sam po sebi zadovoljava kako onu sportsku, tako i funkcije transporta i zabave.

Najpopularnije i najmasovnije UniSport natjecanje, kako na lokalnim razinama, tako i na nacionalnoj razini kroz UniSport futsal ligu.

Judo je dio studentskog sporta u Hrvatskoj od 2001. godine. Prvenstvo Hrvatske za studente se naziva UniSport HR Judo.

Jedan od popularnijih borilačkih sportova, karate, u svakom slučaju zaslužuje svoje mjesto na području akademskog sporta, gdje ima što za ponuditi i što za pokazati. 

Košarka je svakako jedan od popularnijih akademskih sportova u Hrvatskoj, a igra se širom države i na gotovo svim sastavnicama UniSport sustava.

Košarka 3x3, posljednjih se godina razvija na razini pokreta, a svoju popularnost ponajviše duguje atraktivnim igrama - često na javnim lokacijama poput gradskih trgova i parkova.

Savladavanje prepreka koje je sama priroda stavila pred nas i uživanje na svježem zraku svakako predstavljaju vrhunski poticaj za bavljenje krosom.

Zar je potrebno išta posebno isticati o "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu"?

Dinamika igre kojom obiluje ovaj sport svakako je nešto što njegovu popularnost drži na visokoj razini još od nastanka.

Vizualno atraktivan, a tehnički iznimno zahtijevan sport - odbojka na pijesku - na razini akademskoga sporta posljednjih godina bilježi sve veći napredak i razvoj do neslućenih razmjera.

Biti pomorska zemlja velika je čast, ali i velika odgovornost, posebice na sportskom području.

Jedan od popularnijih ekipnih sportova u Hrvatskoj, posebice nakon brilijantnih igara hrvatske reprezentacije posljednjih desetak godina, svakako je rukomet.

Postoji li ijedan sport koji bolje utjelovljuje sav intelektualni napor koji kroz svoj studij, ali i cijeli život prožive intelektualci i akademski građani, nego što je to šah?

Skijaška tradicija u Hrvatskoj zahtijeva pozornost usmjerenu prema ovoj aktivnosti koja bez sumnje izaziva iznimnu ovisnost, kako kod skijaša, tako i kod promatrača.

Adrenalinski krotitelji sniježno-bijelih padina Lijepe naše na svojim daskama prenose poruku o sinergiji zdravoga života i akademskog napretka.

Zarazna brzina celuloidne loptice ledi krv u žilama svih promatrača, a uzbuđenje koje stvara, kreira neizlječivu ovisnost kod svih zaljubljenika u stolni tenis.

Znakovito je kako jedne od najvećih uspjeha na profesionalnoj razini ovoga sporta, postižu upravo sportaši koji su ujedno i studenti.

Rijetko koji sport je prikovao ljude uz TV ekrane, kao što je to u ljeto 2001. godine bio tenis. Goranovo osvajanje Wimbledona, a i Čilićev US open 2014.

Jadransko je more, nema sumnje, izrodilo najbolje vaterpoliste u povijesti i učinilo vaterpolo jednim od najpopularnijih sportova - kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama u našoj bližoj...

Kada čujemo pojam "akademski sport", u prvom mahu odmah pomislimo na veslanje, dok nam kroz misli prolaze predivne slike svjetski poznate veslačke regate Oxford-Cambridge.