Sportovi

Vi ste ovdje

Biciklizam je način kretanja kopnom korištenjem bicikla, prijevoznog sredstva na ljudski pogon.

Najpopularnije i najmasovnije UniSport natjecanje, kako na lokalnim razinama, tako i na nacionalnoj razini kroz UniSport futsal ligu.

Judo je dio studentskog sporta u Hrvatskoj od 2001. godine. Uz prvenstvo Hrvatske judaši redovito nastupaju na Univerzijadi te Europskim sveučilišnim prvenstvima i postižu veoma dobre rezultate....

Karate je jedan od najpopularnijih i najmasovnijih borilačkih sportova na svijetu te zauzima i posebno mjesto unutar studentskog sporta u Hrvatskoj.

Košarka je svakako jedan od popularnijih akademskih sportova u Hrvatskoj, a igra se širom države i na gotovo svim visokim učilištima.

Kros je jedna od trkačka disciplina atletike. To je trčanje preko neravnog terena koji nije posebno pripremljen za trčanje.

Zar je potrebno išta posebno isticati o "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu"?

Dinamika igre i atraktivnost kojom obiluje ovaj sport svakako je nešto što doprinosi njegovoj velikoj popularnosti među studentima, posebno studenticama.

Vizualno atraktivan, a tehnički iznimno zahtijevan sport - odbojka na pijesku - na razini studentskog sporta posljednjih godina bilježi sve veći napredak i razvoj.

Plivanje je standardni Olimpijski sport od početka modernih Olimpijskih igara. Osnovna podjela plivačkih natjecanja je na pojedinačno plivanje i štafete.

Jedan od popularnijih ekipnih sportova u Hrvatskoj svakako je rukomet.

Igra s ovakvom pločom i figurama postoji barem od 6. stoljeća. Uz razvoj Interneta sport je dobio novu dimenziju i postao dostupan svima.

Iako je skijanje prvenstveno nastalo kao način transporta odnosno kretanja po snijegu, preraslo je u popularni način rekreacije i sporta.

Nastao kao kombinacija surfanja, skejtinga i skijanja ovaj sport najbolje utjelovljuje mladost, slobodu i zabavu pa kao takav je i neizbježna sastavnica studentskog sporta.

Tražite li sport koji ne zahtijeva puno prostora, oprema nije skupa, možete ga igrati s prijateljima, onda je to stolni tenis. Stolni...

Taekwondo je naš najuspješniji sport na Ljetnoj univerzijadi, a osvajači medalja u seniorskoj konkurenciji nerijetko su studenti.

Rijetko koji sport je prikovao ljude uz TV ekrane kao što je to u ljeto 2001. godine bio tenis. Goranovo osvajanje Wimbledona, a i Čilićev US open 2014.

Najtrofejniji hrvatski ekipni sport mora imati i svoje studentsko natjecanje.

Kada čujemo pojam "studentski sport", u prvom mahu odmah pomislimo na veslanje dok nam kroz misli prolaze slike svjetski poznate veslačke regate Oxford-Cambridge.