U Splitu završeni UniSport Finalsi

Fantastičnim finalima 3x3 košarke u predivnom ambijentu novouređenog terena studentskog doma ”Bruno Bušić“ u Spinutu, spušten je zastor na ovogodišnju sveučilišnu sportsku završnicu – UniSport Finals. Grad Split uspješno je ugostio preko 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Hrvatske, s ukupno 14 visokoškolskih institucija. Nakon dva uzbudljiva dana sportskih nadmetanja, dobili smo sveučilišne prvakinje i prvake u devet sportova: futsalu, rukometu, košarci, 3x3 košarci, odbojci, odbojci na pijesku, badmintonu, stolnom tenisu i tenisu.

Sveučilište u Zagrebu ukupan pobjednik natjecanja - medalju osvojili u svim sportovima 

Na ovogodišnjim Finalsima nastupali su studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta VERN’, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te domaćina, Sveučilišta u Splitu. 

Ulog pobjede bio je veliki - nacionalni prvaci s ovog natjecanja ostvarili su pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu (Poljska) za nešto manje od godinu dana. Nakon dva uzbudljiva dana sportskih nadmetanja ukupnim pobjednicima prvenstva postali su studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu i to s impresivnim rezultatom - ukupno 14 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Gledajući sportove, Zagrepčani su duplu krunu osvojili u badmintonu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, futsalu i osbojci, a zlatni su bili košarkaši i 3x3 basketaši, tenisači te rukometašice. 

Tri osvojena zlata, sedam srebrnih i jedna brončana medalja stavila je Sveučilište u Splitu na visoku drugu poziciju ukupnog poretka Finals-a. Treća je ekipa Dubrovnika. 

 

UniSport Finals 2021. Ujedno je i posljednji nacionalni događaj u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, nakon održanog nogometnog prvenstva u Sv. Martinu u Muri, eSports događaja u Zagrebu, vaterpolo te plivanje prvenstva u Vukovaru. Novim prvacima cijele UniSport sezone postalo je Sveučilište u Zagrebu, a poredak izgleda sljedeće: 

 

Fokus na sportskim nadmetanjima

Natjecanje je održano poštujući epidemiološke mjere donijete pred sam početak prvenstva kada je bilo malo vremena za prilagodbu. To je razlog da se planirane ceremonije otvaranja i zatvaranja ne mogu održati, kao niti večernji program za studente. Ipak, to nije spriječilo da vidimo nasmiješena lica, medalje oko vrata, neopisive emocije i nezaboravne uspomene. 

Iako gledateljima nije bio dozvoljen ulaz u dvoranu, svi zainteresirani mogli su nadmetanja na borilištima pratiti preko live stream-a. 

Zastor nad UniSport Finalsima spušten je na fantastičnom finalu 3x3 košarke u predivnom ambijentu novouređenog terena studentskog doma ”Bruno Bušić“. Velikom finalu nazočili su priznati gosti - gradonačelnik Splita Ivica Puljak, predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza, kao i organizatori natjecanja. U dobroj atmosferi studenti su pokazali svoja košarkaška umijeća, s proglašenjem pobjednika i najboljeg šutera za tri poena po posljednji smo put čuli studentsku himnu ‘Gaudeamus igitur’.
 

Na kraju, sportski direktor HASS-a Nikola Vincetić osvrnuo se na Unisport Finals 2021: “Sretni smo, ali ujedno i tužni jer je došao kraj ovogodišnjih Finalsa koji su u Splitu okupili 850 studentica i studenata iz cijele Hrvatske. Ovdje je stvarno vladalo jedno veliko zajedništvo, što na sportskim terenima, što van sportskih terena, unatoč izazovnim vremenima. Želio bih se zahvaliti svim studenticama i studentima sportašima, Organizacijskom odboru, splitskom Sveučilišnom sportskom savezu, Gradu Splitu, volonterima i svima koji su pomogli u organizaciji ovog posebnog sportskog događaja u ovoj akademskoj godini.“
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave