Sveučilište u Zagrebu opravdalo ulogu favorita u košarci

Na košarkaškim terenima ŠC Gripe, odnosno KK Split, odigrane su i posljednje dvije utakmice državnog sveučilišnog prvenstva - one za treće mjesto te finala. 

U utakmici za broncu susrele su se ekipe Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Osijeku. Studenti Zadra bolje otvaraju susret te protivnike na polovini prve četvrtine ostavljaju na samo šest poena (15:6). Bude se Osječani u nastavku te sve do poluvremena gledamo jednu čvrstu utakmicu. Početkom drugog dijela semafor pokazuje 43:39 za Zadar i činilo se kako ćemo gledati jedno zanimljivo i napeto poluvrijeme. Prve dvije minute tako su i počele. Osijek je pola poena nedostajalo da izjednače, no zatim gube nekoliko lopti, uzrokovano presingom Zadra te uz nekoliko promašenih šuteva olakšavaju protivnicima da se rezultatski odvoje. Od tog trenutka Zadrani postajali su sve sigurniji, dizali svoju prednost do konačnih 102:73. 

Sveučilište u Zagrebu i domaćini Sveučilišta u Splitu susreli su se u finalnoj utakmici. Favorit utakmice i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Sveučilište u Zagrebu, još jednom je bez velikih poteškoća riješio utakmicu u svoju korist. Utakmica je bila riješena već u prvoj četvrtini kada Zagrepčani stvaraju prednost od 20 razlike (27:7), koju do kraja još i povećavaju. Semafor je na kraju utakmice pokazivao 74:48 za nove-stare sveučilišne prvake iz Zagreba. Najboljim strijelcem utakmice sa zabijenih 67 poena, proglašen je student Sveučilišta J.J. Strossmayer Patrik Maskaljević. Najbolji igačima pograšleni su Luka Cvitanović i Ivan Nakić-Vojnović sa Sveučilišta u Zagrebu. 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave