Zagreb sigurniji u finalu futsala, srebro pripalo studentima iz Splita, a bronca Bernaysu

Uvijek uzbudljiva završnica UniSport Finalsa ponudila je odlične mečeve u borbi za treće mjesto i finalu. 

Bitka za treće mjesto vodila se između futsalera iz Bernays visoke škole i Sveučilišta u Dubrovniku. Studenti iz Dubrovnika imali su reprizu polufinalnog meča dan prije - protivnik iz Zagreba, a na semaforu u konačnici isti rezultat 5:1 za Bernays. 

U prvom poluvremenu obje su ekipe igrale ofenzivno, a prvi su mrežu zatresli studenti Zagreba. Kao i jučer, Dubrovnik se vraća na 1:1, na što trener Bernaya kao odgovor ubacuje golmana-igrača. To urađa plodom jer Zagreb na poluvrijeme odlazi s 2:1 prednosti. Drugo poluvrijeme obilježila je igra s vratarima u terenu i to s obje strane, a uspješniji u tome bili su studenti Sveučilišna u Zagrebu do konačnog vodstva od četiri gola prednosti. 

Finale muške konkurencije ponudio je najveći derbi na UniSport Finalsima između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu. Prošlogodišnji branitelji naslova iz Zagreba bolje su otvorili utakmicu, barem rezultatski te u prvom poluvremenu zabijaju tri pogotka. Dva je postigao Zonjić, a treći s deset metara nakon šestog prekršaja i Ivan Penava te je to rezultat s kojim se otišlo ja poluvrijeme. 

Početkom drugog poluvremena Splićani zabijaju i smanjuju na 3:1, međutim Zonić ubrzo nakon toga zabija i svoj treći gol, četvrti za ekipu Zagreba. Do kraja Splićani smanjuju na 4:2 također nakon deseterca. Unatoč svim pokušajima domaćina, uključujući i ubacivanje golmana-igrača, rezultat se do kraja nije promijenio te Sveučilište u Zagrebu brani prošlogodišnju titulu. 

Najboljim strijelcem proglašen je Matej Perović s Sveučilišta u Dubrovniku, najbolji vratar je Andrija Budimir, a najbolji igrač Neven Zonjić - obojica s Sveučilišta u Zagrebu.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave