Rukometna rapsodija u ženskom finalu Osijeka i Zagreba

Na terenima ŠC Gripe saznali smo nove sveučilišne rukometne pravakinje za akademsku godinu 2020./2021, odnosno osvojačice srebrne i brončane medalje. 

U utakmici za treće mjesto susrele su se ekipa Rijeke i domaće predstavnice iz Splita. Od početka do kraja gledali smo jednosmjernu utakmicu u kojoj su Riječanke vodile glavnu riječ na terenu te su do kraja došle do ukupne prednosti od 12 razlike, odnosno rezultata 33 - 21 uzele bronačnu medalju. 

Finalna utakmica ponudila je meč Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zagrebu. Od prve minute na terenu se gledala sjajna utakmica u kojoj su vodstvo započele Osječanke i koje su do kraja poluvremena imale 2 gola prednosti. U drugom poluvremenu kao da na teren izlaze druge dvije ekipe, Zagrepčanke u kratkom razdbolju okreću utakmicu u svoju korist te vode do četiri gola prednosti. Kao da je ponestalo snage studenticama Sveučilišta u Osijeku jer je jedino s čim su uspjeli uzvratiti do kraja bilo da stignu do -1, koliko je i ostalo na kraju - 21:22. 

Andrea Klarić studentica Sveučilišta u Zagrebu “Cilj nam je bio osvojiti ovo državno prvenstvu i uzeti kartu za Europske sveučilišne igre u Poljskoj. Tu ne stajemo i tamo želimo najbolji mogući rasplet jer nam je cilj na najbolji mogući način ispratiti cure koje neće više imati pravo nastupa za sveučilište. Jučerašnja polufunalna utakmica bila je možda i malo lakša nego što smo očekivali budući da nas je Rijeka izbacila prošle godine, međutim jučer smo bile mrvicu manje odmornije što je pomoglo da riješimo utakmicu u našu korist. Finale je bilo gusto, i umor i vrućina, sve je pomalo došlo na naplatu, međutim mi nikada nikog ne podcjenjujemo, pogotovo u rukometu pa smo bile spremna na sve. Želim čestitati i zahvaliti svojoj ekipi, u početku smo gubile, ali uspjele smo sve okrenuti na svoju korist.”

Najboljom igračicom proglašena je Josipa Bebek Sveučilišta u Zagrebu, najbolja strijelkinja je Lea Hren Sveučilišta u Osijeku, a najbolja vratarka Katarina Borac, također studentica iz Osijeka.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave