Duplo stolnotenisko zlato za Sveučilište u Zagrebu

Stolnoteniska dvorana u ŠC Gripe od jutra je okupila stolnotenisače u njihovoj borbi za odličja na ovogodišnjem UniSport Finals-u.

Prvog dana natjecanja studentice su zaključile svoje natjecanje. Sveučilišne prvakinje za akademsku godinu 2020./2021. su studentice Sveučilišta u Zagrebu. Drugo mjesto osvojile su studentice Sveučilišta u Osijeku, a treće studentice Zadar. U konkurenciji četiri ekipe, bez medalje su ostale studentice Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. 

Maja Trulec, kapetanica srebrnog Osijeka prokomentirala je nastupe cijelog dana: “U našoj konkurenciji bile su četiri ekipe i igrali smo po principu 'svako sa svakim’. Na samom početku smo znale da će protiv ekipe Zagreba biti izuzetno teško tako da je naš fokus ostao na srebrnoj medalji i meču kojeg smo igrali protiv Sveučilišta u Zadru.Utakmica je bila izuzetno napeta i možda najnapetija toga dana iako smo na kraju dobili s 3:1. Za nas je iskreno ovo veliki uspjeh.”

“Koliko god možda ne zvuči skromno, očekivano smo osvojile zlato. Jednostavno se to vidjelo po tome tko je u drugim ekipama došao nastupiti, a tko ne. Sve u svemu atmosfera je bila odlična, kako u našoj, tako i u drugim ekipama”, izjavila je Klara Bardač, predstavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon prvog dana razigravanja 18. srpnja najuspješniji natjecatelji muške konkurencije bili su Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Dubrovniku. Spomenute ekpe drugog su natjecateljskog dana igrale polufinala odnosno finala, a nacionalnim prvakom za akademsku godinu 2020./2021. postali su studenti iz Zagreba. 

Drugi su bili studenti Osijeka, a treći domaćini iz Splita. 


 

Finalnu utakmicu protiv Sveučilišta u Osijeku, Sveučilište u Zagrebu dobilo je možda lakše od očekivanog, no zato je polufinalna utakmica protiv Sveučilišta u Splita bila svojevrosno ‘finale prije finala’. Upravo to su potvrdili i igrači oba spomenuta sveučilišta, Vanja Lopušinsky iz trećeplasiranog Splita te prvaci iz Zagreba.

“Ekipa Zagreba su stari stolnoteniski znalci, pogotovo zbog igrača naše i njihove ekipe koji igraju prvu hrvatsku Super ligu stoga je polufinalna utakmica bila možda i najzanimljivija na turniru. Protivnik je ovoga puta bio bolji, na čemu im čestitam, mi smo imali malu šansu i borili smo se za nju najbolje što smo mogli”, rekao je predstavnik Sveučilišta u Splitu Vanja s Lopušinsky.

“Naš jedini cilj bio je osvojiti neku od medalja i to smo uspjeli. U grupi smo bili s Karlovcem, kojeg smo dobili u prvom meču te Splitom, kojeg je Karlovac dobio u međusobnom susretu. Budući da nas ima samo dvojica u ekipi, što nije nimalo lako, kalkulirali smo koje su nam najbolje šanse za prolaz i prvu poziciju u grupi. Ta nam se taktika ostvarila i isplatila budući da smo na taj način izbjegli meč protiv Sveučilišta u Zagrebu u polufinalu i otvorili smo sebi put”, podijelio je Mihael Lacković, srebrni medalist iz Osijeka. 

Rezultate oba dana stolnoteniskih mečeva pronaći možete na linku, a fotografije na albumu

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave