DODJELA GODIŠNJIH NAGRADA HASS-A

Na prigodnoj lokaciji, pored spomenika velikom Draženu Petroviću i skulpture "Svjetlo hrvatskog sporta", u četvrtak, 27. svibnja, održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza, istaknutim pojedincima i ekipama u ak. god. 2018./2019. i 2019./2020. (prošle godine dodjela nije upriličena zbog pandemije)

Na događaju se okupio veliki broj dužnosnika iz sportskog, političkog i društvenog života, članovi zajednice hrvatskog i međunarodnog sveučilišnog sporta, kao i laureati.

 

2019./2020.

Izbornik / trener godine:
Dražen Pejić, mag. cin., v. pred. U protekloj akademskoj godini osvojio je 2 srebrne i 2 brončane medalje u četiri različita sporta što VEVU svrstava u red najuspješnijih sportskih visokoobrazovnih institucija u RH.

Najbolji ženski sportski kolektiv:
Reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u odbojci na pijesku za osvojeno 1. mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske.

Najbolji muški sportski kolektiv:
Reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u košarci 3x3 za osvojeno 1. mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske, 4. mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Portu, Portugal i 5. mjesto na Svetskom sveučilišnom kupu u Xiamenu, Kina

Najbolja sportašica:
Andrea Šimara rukomet, Sveučilište u Zagrebu. 5. mjesto – Europsko rukometno prvenstvo; 3. mjesto – Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku; 1. mjesto – Sveučilišno prvenstvo Zagreba u rukometu (najbolji strijelac i MVP); Rukometna seniorska reprezentativka Hrvatske – (3. mjesto, Danska)

Najbolji sportaš:

Ante Žužul košarka, Sveučilište u Zagrebu. 1. mjesto – Sveučilišno prvenstvo Hrvatske i Sveučilišno prvenstvo Zagreba – Košarka; 1. mjesto – Sveučilišno prvenstvo Hrvatske i Sveučilišno prvenstvo Zagreba – Košarka 3x3; 5. mjesto – Svjetski sveučilišni kup – Košarka 3x3

Nagrada za fair-play:
dr. sc. Željko Sudarić, v. pred. Veleučilište „Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

Volonter godine:
Sara Ćetković, Sveučilište u Zagrebu

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja, zaslužni za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj:
- Nedeljko Pavlec, prof. Sveučilište Sjever
- Davor Pavlović, prof. Sveučilište u Zagrebu

Nagrada za životno djelo
Tihomir Palijan, prof. (posthumno)

2018./2019.

Izbornik / trener godine:
Ante Čutura, karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu. S reprezentacijom Sveučilišta u Zagrebu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu osvojio je 4 zlatne i 1 srebrnu medalju, a karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu proglašena je najuspješnijim sudionikom prvenstva.

Najbolji ženski sportski kolektiv:
Reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u stolnom tenisu za osvojeno 3. mjesto i brončanu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u stolnom tenisu održanom u Camerinu, Italija.

Najbolji muški sportski kolektiv:
Reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u rukometu na pijesku za osvojeno 1. mjesto i zlatnu medalju zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu na pijesku održanom u Zagrebu.

Najbolja sportašica:
Lucija Lesjak, karate, Sveučilište u Zagrebu. Lucija Lesjak osvojila je zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u kategoriji +68 kg.

Najbolji sportaš:
Karlo Raguž, karate, Sveučilište u Zagrebu. Osvojio je zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u kategoriji +84 kg.

Nagrada za fair-play:
Muška reprezentacija Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru u košarci 3x3

Volonter godine:
Zvonimir Katić, Sveučilište u Splitu

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja, zaslužni za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj:
- doc. dr. sc. Sanja Ćurković, Sveučilište u Zagrebu
- Viktor Moretti, prof. Sveučilište u Rijeci
- Dražen Pejić, mag. cin., v. pred., Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave