UNISPORT FINALS - ZAVRŠNICA SVEUČILIŠNIH PRVENSTAVA 5. I 6.10. U ZAGREBU


UniSport Finals, završnica sveučilišnih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2019./2020. održat će se 5. i 6. listopada u Zagrebu, a na njoj će sudjelovati studentice i studenti s osam hrvatskih visokoškolskih institucija. Natjecanja će se odvijati na trima lokacijama u četiri sporta – futsalu, košarci, odbojci i rukometu - a cjelokupni će se događaj odvijati bez gledatelja i uz pridržavanje epidemioloških mjera, poput dezinfekcije opreme i terena, nošenja maski te mjerenja temperature.
Hrvatske studentice i studenti nadmetat će se za čast i titulu nacionalnih sveučilišnih prvaka, a svi zainteresirani će njihove utakmice iz S.D. Martinovka, S.D. Sutinska vrela i D.K. Cedevita, moći pratiti putem prijenosa uživo na UniSport HR YouTube kanalu.
Nastupaju predstavnice i predstavnici sveučilišta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Dubrovnika te Sveučilišta Sjever i Edward Bernays visoke škole za komunikacijski menadžment. Događaj se odvija u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (UniSport HR), a u njegovoj provedbi svoj će doprinos dati desetak volontera.

Ponajviše uzbuđenja očekuje se na futsal terenima kultne zagrebačke studentske dvorane „Martinovka“, gdje će se odvijati kulminacija natjecanja koja su trajala kroz cijelu akademsku godinu. Završnica najprestižnijeg natjecanja u HASS-ovom nacionalnom kalendaru, UniSport HR Futsal lige, sučelit će momčadi Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Dubrovniku te ovogodišnjeg debitanta i iznenađenja lige, visoke škole Edward Bernays. Prvog natjecateljskog dana (5.10.) odigrat će se polufinalni susreti (16 i 18h), dok je drugi dan (6.10.) rezerviran susretu za treće mjesto (14h) te finalu (16h). 

U ženskoj će konkurenciji futsala nastupati ekipe zagrebačkog, splitskog i osječkog sveučilišta, a put do titule će tražiti kroz najveći broj ostvarenih bodova u trima utakmicama. Prve dvije utakmice odigrat će se u ponedjeljak, 5.10. (13 i 14:30h), dok će se posljednja odigrati sutradan (12h).

Dvorana Martinovka ugostit će i studente rukometaše, a momčadi Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, do naslova prvaka će pokušati doći pobjedama u dvama utakmicama koje će odigrati svaka od ekipa. U prvom susretu (11h) prvog natjecateljskog dana sučelit će se zagrebački i riječki rukometaši,  dok će u drugoj utakmici nastupiti splitski studenti i domaća ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Drugog natjecateljskog dana (6.10.) odigrat će se i posljednji susret (9:30h) između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Rijeci.

Košarkaški susreti odigravat će se u Domu košarke „Cedevita“ na Zagrebačkom velesajmu, a u konkurenciji studentica gledat ćemo samo jednu, finalnu utakmicu (5.10. u 13h) između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Osijeku.

U muškoj konkurenciji odigravaju se tri susreta – dva prvog te jedan drugog natjecateljskog dana. Tako će na teren prvo izaći momčadi Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zadru (5.10. u 11h), a istoga dana nastupit će i domaćini, Sveučilište u Zagrebu, koji će u drugoj utakmici (15h) igrati protiv splitskih studenata. Posljednji susret odigrat će se u utorak, 6.10. s početkom u 9h, između Sveučilišta u Zadru i zagrebačke momčadi.

Na odbojkaškim terenima Sportske dvorane „Sutinska vrela“ u zagrebačkom Podsusedu, u muškoj konkurenciji, prvi je dan (5.10) rezerviran za polufinalne susrete od čega će u prvom (11h) nastupiti Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru, dok će se drugi meč (13h) igrati između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Sjever. Utakmica za treće mjesto planirana je sutradan u 10, a finale u 12 sati.

U konkurenciji studentica mečevi će se igrati po istom rasporedu i satnici, a prvo će polufinale sučeliti predstavnice Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Zadru, dok će se u drugom susresti predstavnice Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta Sjever.  

Više informacija o UniSport Finals 2019./2020., moguće je pronaći na kanalima UniSport HR (web, Facebook, Instagram, YouTube), gdje će tijekom odvijanja događaja biti dostupne sve informacije, rezultati, fotografije te prijenos uživo. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave