Studenti i studentice iz Zagreba sveučilišni prvaci RH u tenisu

UniSport HR sveučilišno prvenstvo Republike Hrvatske u tenisu za akademsku godinu 2019./2020., održano je od 25. do 26. lipnja na zagrebačkim teniskim terenima "Mladost", a na njemu su sudjelovali predstavnici šest hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u muškoj, odnosno tri u ženskoj konkurenciji.

Najuspješnijima su se pokazali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG) koji su osvojili zlatno odličje i naslov prvaka u obje konkurencije. Dva su odličja pripala i Sveučilištu u Osijeku (UNIOS) - srebro u ženskoj i bronca u muškoj konkurenciji, dok su studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) osvojili drugo mjesto, a studentice Sveučilišta u Splitu (UNIST) treće mjesto. 

Studentice su svoj nastup zaključile prvog natjecateljskog dana (25.6.), u kojem su predstavnice zagrebačkog sveučilišta nadvladale Splićanke (3:0) i Osječanke (2:1), što im je bilo dovoljno za titulu, a pobjeda Sveučilišta u Osijeku nad splitskim sveučilištem (2:1) omogućila je da srebro u tenisu otputuje u Slavoniju. 

Od šest muških ekipa, mjesto u polufinalu izborili su predstavnici UNIZG, UNIOS, UNIDU i TVZ, dok su se u dvoboju za peto mjesto trebali susresti reprezentativci Sveučilišta u Splitu i Veleučilišta VERN, no, potonji su meč predali bez borbe. U "zagrebačkom" finalu susreli su se Sveučilište u Zagrebu i TVZ, a slavili su sveučilištarci s 2:1. Istim rezultatom je Sveučilište u Osijeku pobijedilo dubrovačko sveučilište u borbi za brončano odličje. 

Rezultate cjelokupnog turira možete pogledati na:

M: https://www.unisport.hr/hr/tenis-m-20192020

Ž: https://www.unisport.hr/hr/tenis-z-20192020
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave