Epidemiološke upute za odigravanje 6. i 7. kola UniSportHR Futsal lige

Temeljem preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vezano uz održavanje športskih natjecanja u zatvorenom ovim putem Vas želimo upoznati s mjerama koje će biti poduzete tijekom organizacije UniSport lige u futsalu, u Zagrebu i Osijeku 23. lipnja 2020. godine.


Organizatori natjecanja su Hrvatski akademski sportski savez i Zagrebački sveučilišni športski savez u Zagrebu i Studentski športski savez Sveuèilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u Osijeku. Hrvatski akademski sportski savez je sukladno postojećim odlukama i praksi osigurao smještaj za sve sudionike natjecanja osim domaćina. Organizatori će se pridržavati svih važećih i dostupnih preporuka objavljenih na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali ovim putem sudionicima skrećemo pažnju na sljedeće:
• Organizatori će voditi evidenciju prisutnih osoba radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u sluèaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska predstavnika organizatora, trenera, instruktora, voditelja, športaša, asistenata i ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje športskog natjecanja.
• U ulaznim prostorima svih jedinica prostora športskih objekata, te na svakih 200m2 bit će postavljen jedan dezinficijens.
• Organizator će provoditi dezinfekciju opreme za natjecanje.
• Dnevno mjerenje tjelesne temperature. Organizatori, treneri, instruktori, voditelji, športaši, asistenti i ostali sudionici natjecanja trebaju prije dolaska u objekt izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba javiti svom nadreðenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom lijeèniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Svim sudionicima kojima je smještaj organiziran od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza imat će na raspolaganju toplomjere kako bi izmjerili temperaturu prije odlaska iz smještaja ujutro. Molimo sve sudionike kojima smještaj nije organiziran od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza da se pridržavaju ove preporuke i sami izmjere temperaturu prije dolaska na teren.
• Konzumacija tekućina. Svakom se športašu preporuèuje da ima vlastitu označenu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj imenom. Boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom natjecanja odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem.
• Nakon završetka utakmice sudionici se ne mogu zadržavati u prostorima dulje nego što je potrebno. Molimo sudionike da boravak u svlačionicama i prostorima za tuširanje svedu na nužni minimum.

Cijeli tekst preporuke možete pročitati ovdje:
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-treninge-u-z...
Za sve dodatne upite, molim Vas da pošaljete mail na info@unisport.hr.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave